<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A magyar közúti fuvarozók egyelőre békés eszközökkel, de a leghatározottabban tiltakoznak az OMV és a Mol fúziója ellen, s kérik az Európai Bizottság döntéshozóit: tiltsák meg ezt az összefonódást, írja a Világgazdaság.

A fuvarozók álláspontjukat személyesen is közölték az illetékesekkel, miután a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége (Fuvosz) és a Magánvállalkozók Nemzetközi Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary is képviseltette magát az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatósága hétfői zárt ajtók mögötti meghallgatásán.

Ott egy uniós versenyjogi vizsgálat keretében a Mol és az OMV képviselői fejthették ki az álláspontjukat a két vállalat esetleges fúziójáról. Peredi Péter, a Fuvosz főtitkára elmondta: az ötórás meghallgatás fináléjában a két magyar fuvarozói érdekképviselet az „utolsó szó jogán” azt is elmondta, hogy a hazai vállalkozások versenyhelyzetét fenyegető egyszereplős rendszert elfogadhatatlannak tartják, hiszen az OMV megnyugtató információt nem nyújtott.

Peredi Péter a két szervezet álláspontját Brüsszelben ismertetve a többi között azzal érvelt, hogy jelenleg több beszállító és kereskedő hálózat is működik, így versenyhelyzet van az üzemanyag-forgalmazás területén. Ez biztosítja a versenyt, egyedi kiskereskedelmi „listaáras” árkedvezményeket is tudnak érvényesíteni, s tudtak olyan együttműködési megállapodásokat kötni, amelyek nagyfelhasználói flottakedvezményt biztosítanak a tagság részére.

Ám ahol egy forgalmazó kerül monopolhelyzetbe, a piaci egyeduralkodó – akár drasztikus emeléssel is – képes az árait kialakítani anélkül, hogy emiatt számottevő forgalomcsökkenéssel kellene számolnia. A Mol és az OMV lehetséges fúziója előrevetíti egy drasztikus áremelkedés lehetőségét, amellyel szemben a közúti árufuvarozás csak fuvardíjemeléssel lenne képes védekezni, számol be a Világgazdaság.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.