2p

Oszkó Péter volt pénzügyminiszter tölti be az OTP Bank többségi tulajdonában lévő PortfoLion Zrt. vezérigazgatói posztját 2010. október 1-jétől - közölte a bank pénteken.

A szerepvállalással a pénzügyi szakember célja, hogy hozzájáruljon a társaság stratégiai céljának megvalósításához, mely szerint öt éven belül a régió legkiemelkedőbb kockázati tőke befektetője legyen - áll a közleményben.

A banki közlemény emlékeztet a Bajnai kormány pénzügyminiszterének életútjára: Oszkó Péter ügyvéd, bejegyzett adószakértő adómenedzserként kezdte pályáját, majd egy nemzetközi ügyvédi irodahálózat magyarországi ügyvédi irodájának adótanácsadó részlegét vezette, illetve Londonban szerzett nemzetközi munkatapasztalatot. 2004-től a Deloitte nemzetközi tanácsadócégnél dolgozott, 2006. január 1-jétől az adótanácsadás üzletág vezetőjévé nevezték ki, majd 2007 júniusában elnök-vezérigazgató lett.

Ugyanebben az évben elnyerte a Menedzserek Országos Szövetsége által kiírt "Az év fiatal menedzsere díjat". 2009 áprilisától a szakértői kormány pénzügyminisztere volt. A szakember résztulajdonosa a közelmúltban alapított TMC First Kft.-nek, tulajdonosi jogait gyakorolja, ám a tanácsadó cég ügyvezetésében nem vesz részt.

Az OTP Bank 2010 februárjában szerzett 80 százalékos részesedést a PortfoLion Zrt.-ben, hogy emelje a pénzügyi csoport szolgáltatásainak komplexitását. A bankcsoport tagjaként a 25 millió forint jegyzett tőkéjű PortfoLion Zrt. a JEREMIE program keretében elindította az OTP Kockázati Tőkealap I. kezelését. Az alap legfőbb célkitűzése, hogy tőkebefektetések révén jelentős mértékben járuljon hozzá a céltársaságok részvényesi értékének növekedéséhez, majd pedig a befektetések értékesítésekor a hagyományos befektetési formákét meghaladó nyereséget érjen el.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!