2p

Az elsősorban reggeli gabonapelyhéről ismert Kelloggs könnyen áldozatul eshet az egyre népszerűbb, az egészséges életmódra buzdító trendnek. Egyes vélemények szerint a Kraft budapesti gyára is részben emiatt zár be.

A napjaink legdivatosabb életmód-guruja Dr Robert Atkins által kitalált szénhidrát nélküli étkezés a Kellogg's termékeit az elsőszámú ellenség kategóriájába sorolta. Ez elsőre nem hangzik túl rémisztőnek gondolhatnánk, hiszen a fogyokúrás varázsszerek jönnek-mennek, ám az Atkins módszer sokak szerint ezen jócskán túltesz. A sportos testalkat megőrzésének titkairól szóló kötete ugyanis a karácsonyi szezonban a brit könyvpiacon megelőzte a Harry Potter aktuális részét, és immár hárommiló brit család étkezésére gyakorol hatást.

A világ legnagyobb élelmiszeripari piacának számító Egyesült Államokban talán még ennél is vészjóslóbb a helyzet. A szakemberek becslése szerint éves szinten 15 milliárd dollárral szűkülhet a magas szénhidrát tartalmú ételek piaca a közeljövőben.
A magyarországi gyárbezárást bejelentő Kraft is ennek a trendnek a vesztese. Mint a vállalat vezérigazgatója elmondta, az amerikaiak egészségmániája kényszeríti világszerte stratégiaváltásra az édességipar legnagyobb szereplőit. A megváltozott fogyasztói szokásokhoz kell alkalmazkodni, és azon egységeket meg kell szüntetni, amelyek vásárlói köre jelentősen megcsappan a jövőben.

Kapcsolódó anyagok
Budapesti gyárát is bezárja a Kraft
Regionális koncentráció várható az édesiparban

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Előfizetőink máshol nem olvasott, higgadt hangvételű, tárgyilagos és
magas szakmai színvonalú tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Korlátlan hozzáférést adunk az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz is, a Klub csomag pedig a hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmazza.
Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!