TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. december 29. 08:16

A feltörekvő országok autópiaca idén bőven meghaladja majd a fejlett országokét - írta a Napi Gazdaság az IHS Global Insight piackutató cég becslése alapján.

A lap szerdai számában ismerteti az IHS becslését, amely szerint a feltörekvő országokban összesen 37,5 millió új autó talált gazdára 2010-ben, ami a világ teljes autópiacának 53,1 százaléka. Ezzel szemben az iparág hagyományos nagy piacain, Észak-Amerikában, Japánban és Európában 33 millió autót értékesíthetnek a gyártók.

Az IHS szerint az utóbbi országcsoportban a lejárt autóvásárlási támogatások miatt zsugorodik vagy alig nő az értékesítés, míg Kínában például idén több mint hárommillió autót adhatnak el, és a gyors bővülés 2011-ben is folytatódhat (mfor.hu szerk: Januártól Kínában is megszűnik az üzemanyagtakarékos kisautók vásárlási támogatása). A világ autógyártása az idei 70 millióról jövőre 75 millióra bővül - vélik a piackutató szakértői.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.