2012. január 14. 09:37

Ha munkaidejük lejárta után kapnak emailt telefonon az alkalmazottak munkáltatójuktól, akkor jogosultak túlóradíjra - áll az új brazil munkajogi törvényben.

A jogszabályt Dilma Rousseff brazil államfő hagyta jóvá. Munkajogászok azzal érveltek a törvény mellett, hogyha egy alkalmazott emailt kap a telefonján keresztül munkáltatójától, az ugyanaz, mint amikor közvetlenül utasítja valamire alkalmazója.

A munkajogi ügy felmerült már az Egyesült Államokban is. Tavaly májusban egy chicagói rendőr pert indított, hogy munkáltatója, a város fizessen neki túlóradíjat emailes háborgatása miatt.
 
MTI 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.