2009. június 19. 06:46

Túlnyomórészt magyarországi üzemébe telepíti át a televíziógyártást a belgiumi Brugge-ből a Philips - erősítette meg a Bloomberg információját a Napi Gazdaságnak Blazsevácz Péter, a Philips kelet-közép-európai régióért felelős kommunikációs igazgatója.

A Napi Gazdaság értesülései szerint a holland elektronikai óriás fejlesztési központ továbbra is Belgiumban marad, ugyanakkor a csúcskategóriás tévék gyártása Magyarországra, a székesfehérvári gyárba kerül át.

Miután a brugge-i üzem közel kétszáz főnek ad munkát, a váltással létszámbővítésre is szüksége lehet a magyar gyárnak, ugyanakkor erről biztosat a kommunikációs igazgató még nem tudott mondani.

A Philips székesfehérvári gyára a Royal Philips Electronics egyik legfontosabb szórakoztatóelektronikai termékeket összeszerelő európai központja. Az üzemben lcd-televíziók, valamint dvd-alapú termékek (lejátszó, felvevő, házimozi) készülnek. A gyár mellett 2001-ben megépült termékelosztó központ főleg a közép- és kelet-európai piacokat látja el. A Philips Tamásiban világítástechnikai gyárat is üzemeltet, miután felvásárolta a Partners in Lighting vállalatot 2007-ben, áll a Napi Gazdaság írásában.