<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő felhatalmazta az MVM-et a mai közgyűlésen, hogy legfeljebb mintegy 875 millió euróért megvásárolja az E.ON földgáztároló, illetve -nagykereskedő társaságát - értesült a Népszabadság.

Az MVM mai közgyűlésén az állami társaság vezetése arra kapott konkrét mandátumot a fő tulajdonos állami MNV-től, hogy legfeljebb 875 millió eurót fizessen ki a két cégért. Ez a vételárral, illetve egyéb teherátvállalásokkal együtt értendő. Ezen túlmenően felkérték az MVM-menedzsmentet, hogy igyekezzen a magyar állam számára legkedvezőbb szerződést megkötni. Az MNV ugyanakkor erre újabb határidőt nem szabott - számol be a Népszabadság.

A lap arra is kitér, hogy mivel az MVM elnök-vezérigazgatója a mai napon Orbán Viktorral együtt Moszkvában tárgyalt, szinte kizárt, hogy a korábban meghatározott határidőre, tehát a mai napig, aláírják a felek az E.ON gázüzletágának adásvételéről szóló megállapodást.

mfor.hu