2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

Magyarország változatlanul teljesíti az Európai Unióhoz való csatlakozás koppenhágai kritériumait - állapítja meg az Európai Bizottság szerdán közzétett idei ország-jelentése, amely az ország EU-tagságra való felkészültségét értékeli.

Magyarország változatlanul teljesíti az Európai Unióhoz való csatlakozás koppenhágai kritériumait -
állapítja meg az Európai Bizottság szerdán közzétett idei ország-jelentése, amely az ország EU-tagságra való felkészültségét értékeli.

A stabilan működő demokratikus intézményrendszer, jogállamiság, emberi és kisebbségi jogok
szempontjából a jelentés nyugtázza az országnak a közigazgatás korszerűsítésében elért, szemmel
látható előrehaladását, az emberi és a polgári szabadságjogok tiszteletben tartását. Kifogásolja
ugyanakkor például azt, hogy a Legfelsőbb Bíróság előtt túlságosan nagy számú ügy halmozódott fel, ami nehezíti a bírói gyakorlat egységesítését és a következetes jogalkalmazást.

Megújult erőfeszítéseket tart szükségesnek a korrupció elleni fellépésben is, mert ez utóbbi változatlanul problémát jelent. A vártnál jóval enyhébben fogalmaz azonban jelentés a romakérdés kezelésének
módjával kapcsolatban.

A dokumentum megállapítása szerint Magyarország működő piacgazdasággal rendelkezik, s – ha nem tér le a reformok jelenleg követett útjáról - rövid távon minden bizonnyal képes lesz helytállni az uniós
versennyel és piaci nyomásokkal szemben. Elismerően nyugtázza a fizetési mérleg egyensúlyának
javulását és a piacgazdaság intézményi alapjainak erősödését. Aggasztónak tartja ugyanakkor, hogy
lassan halad az árstabilitás megteremtése, és csekélynek tartja a jelentés az elmúlt egy évben elért
előrehaladást a környezetvédelemben.

Ugyanez érvényes a monetáris politikára is. A pénzügyi szektorban javítani kell a felügyelet
hatékonyságát, különös tekintettel a nyugdíjalapokra - fűzi hozzá a dokumentum, és további
erőfeszítéseket tart szükségesnek a jelentés a térségek közötti egyenlőtlenségek mérséklésére és a
munkaerő mobilitásának javítására.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.