2000. november 8. 11:00

Magyarország változatlanul teljesíti az Európai Unióhoz való csatlakozás koppenhágai kritériumait - állapítja meg az Európai Bizottság szerdán közzétett idei ország-jelentése, amely az ország EU-tagságra való felkészültségét értékeli.

Magyarország változatlanul teljesíti az Európai Unióhoz való csatlakozás koppenhágai kritériumait -
állapítja meg az Európai Bizottság szerdán közzétett idei ország-jelentése, amely az ország EU-tagságra való felkészültségét értékeli.

A stabilan működő demokratikus intézményrendszer, jogállamiság, emberi és kisebbségi jogok
szempontjából a jelentés nyugtázza az országnak a közigazgatás korszerűsítésében elért, szemmel
látható előrehaladását, az emberi és a polgári szabadságjogok tiszteletben tartását. Kifogásolja
ugyanakkor például azt, hogy a Legfelsőbb Bíróság előtt túlságosan nagy számú ügy halmozódott fel, ami nehezíti a bírói gyakorlat egységesítését és a következetes jogalkalmazást.

Megújult erőfeszítéseket tart szükségesnek a korrupció elleni fellépésben is, mert ez utóbbi változatlanul problémát jelent. A vártnál jóval enyhébben fogalmaz azonban jelentés a romakérdés kezelésének
módjával kapcsolatban.

A dokumentum megállapítása szerint Magyarország működő piacgazdasággal rendelkezik, s – ha nem tér le a reformok jelenleg követett útjáról - rövid távon minden bizonnyal képes lesz helytállni az uniós
versennyel és piaci nyomásokkal szemben. Elismerően nyugtázza a fizetési mérleg egyensúlyának
javulását és a piacgazdaság intézményi alapjainak erősödését. Aggasztónak tartja ugyanakkor, hogy
lassan halad az árstabilitás megteremtése, és csekélynek tartja a jelentés az elmúlt egy évben elért
előrehaladást a környezetvédelemben.

Ugyanez érvényes a monetáris politikára is. A pénzügyi szektorban javítani kell a felügyelet
hatékonyságát, különös tekintettel a nyugdíjalapokra - fűzi hozzá a dokumentum, és további
erőfeszítéseket tart szükségesnek a jelentés a térségek közötti egyenlőtlenségek mérséklésére és a
munkaerő mobilitásának javítására.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.