2018. január 9. 07:58

A befektetők egyre hangosabban követelik a bukott vezér távozását, kérdés, hogy az alapító Nick Woodman tényleg félre áll-e.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Miközben hétfőn tovább emelkedtek az amerikai tőzsdeindexek, a GoPro papírjai óriási pofont kaptak. A néhány éve még a befektetők kedvencének számító sport és akciókamera gyártó cég részvényei 12 százalékot zuhantak azt követően, hogy a vállalat több fontos bejelentést tett. 

Közölték, hogy kivonul a drónpiacról a GoPro. A cég hétfőn azt is bejelentette, hogy közel 20 százalékkal csökkenti a dolgozói létszámot és a kevésbé eredményes területeken felhagy a működéssel, olvasható az Equilor reggeli hírlevelében. Ilyen a drónok piaca, ahol a vállalat szerint az amerikai és az EU-s szabályozói környezet miatt erőteljesen szűkülhet a Karma drónok mozgástere a következő években, így a kivonulás mellett döntenek. A vállalat HERO kamerái sem teljesítettek jól, hiszen a HERO5 Black termékek iránti kereslet csak a tavaly december 10-én végrehajtott árcsökkentés után emelkedett, miközben az újabb HERO6 esetében szintén árleszállításra kényszerülhet az enyhe érdeklődés miatt. 
 
 
A GoPro-k gyengébb értékesítési volumene miatt a vállalat csalódást keltő negyedéves várakozást tett közzé. A negyedik negyedéves bevétel a várt 472 millió dollár helyett 340 millió dollár lehet. A dolgozói létszámot 1254 főről 1000 fő alá viheti le a GoPro, melynek következtében 23-33 millió dollár közötti rendkívüli tételt könyvelnek el az első negyedévben. 

A GoPro emellett állítólag már a JPMorgant fel is fogadta tanácsadónak, hogy segítsen a vállalat esetleges eladásában. Hétfőn a vállalat vezérigazgatója a CNBC-nek adott interjújában hozzátette, fontolóra veszik a cég eladását, vagy partnereket keresnek, de terveik szerint a jövőben független entitásként működnének tovább.
 
mfor.hu