2018. január 23. 05:34

Az esti időszakot összehasonlítva heti átlagban az RTL visszavette a vezetést, de a TV2 vetélkedőjén, a Piramison nem találnak fogást.

Továbbra is nagyon megy a TV2 vetélkedője, a Piramis, nem véletlenül döntött úgy a csatorna, hogy februárban sem lesz megállás. Ahogy arról beszámoltunk, a decemberben indult gameshow első évada február elején ért volna véget, de a sikerek miatt folytatják. Ráadásul a TV2 kínálata még több néző számára lehet vonzó, hiszen február 5-én visszatér a képernyőkre Gundel Takács Gábor.

A TV2 műsorán tehát továbbra is párosával lesz vetélkedő, csak a Pénzt vagy éveket mostani évada ér véget. Az kérdés, hogy a Piramis marad-e a megszokott helyén, vagy későbbi műsorsávba kerül. Az ősz folyamán ugyanis – a most visszatérő – Áll az alku került a Tények utáni idősávba, tehát két olyan műsora is lesz a TV2-nak, amelynél a nézők a 7 órás kezdést szokhatták meg. Pro és kontra is lehetnek érvek, hogy melyiket vetítsék korábban, a folytonosság miatt talán a Piramis fog a most megszokott időpontban kezdődni. Ha mégsem így döntene a TV2, annak az lehet a hátterében, hogy Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója szerint az Áll az alku az egyik legerősebb brand, amiben hatalmas szerepe van Gundel Takács Gábor személyének.

Minden esetre az Áll az alku tavaszi évadának már a szereplőválogatását is rendkívüli érdeklődés övezte a csatorna szerint. Alig két hét alatt közel hatezren jelentkeztek a TV2 felhívására, közülük választották ki azokat a játékosokat, akik képernyőre kerülnek. Az új évadban két újdonság is lesz a játékszabályzatban, és mindkettő növeli a játékosok esélyét a nyereményre, amely akár 100 millió forintot is elérhet. A csatorna azt is elárulta, hogy a tavaszi évadban 50. adásához érkezik az Áll az alku. Az ünnepi kiadásban az őszi szezon játékosai közül többen visszatérnek a stúdióba.

Február elején tér vissza az Áll az alku (Forrás: TV2)

Persze az RTL sem vár ölbe tett kézzel, hiszen csatasorba állítja az ősz egyik legnagyobb durranását, A mi kis falunk című sorozatot. Mint a csatorna közleményéből kiderül Pajkaszeg lakóinak mulatságos története ott folytatódik, ahol az előző évad véget ért. A polgármester (Csuja Imre) még mindig a zavarosban halászik, miközben Erika (Lovas Rozi) egyre erélyesebben próbálja elérni, hogy Gyuri (Lengyel Tamás) végre feleségül vegye. Stoki (Szabó Győző) továbbra is nagy erőkkel őrzi a törékeny rendet, a falu papja (Schmied Zoltán) pedig komoly dilemmával küzd: Pajkaszegen teremtse meg egyháza működésének feltételeit, vagy máshol próbáljon szerencsét.

A mi kis falunk február 3-tól kerül vissza az RTL Klub kínálatába, és az előzetes hírek szerint nem csak az első epizód lesz majd szombaton, hanem a többi is. Hozzátehetjük persze, hogy ezzel ugyan a hétvégi nézettségét felfele tudja majd az RTL Klub tornázni, ám a hétköznapok gyengébb teljesítményét aligha ellensúlyozza mindez. Persze előbb-utóbb oda is érkezik majd erősebb kínálat, kérdés, hogy addig mennyire szoknak át a konkurenciához a nézők, és vissza lehet-e majd őket csábítani egyik napról a másikra.

A mögöttünk hagyott hét műsoraira visszatérve érdekes volt a közmédia korábban időnként kiugróan jól, máskor felejthetően teljesítő műsora A dal, amely az Eurovíziós Dalverseny hazai válogatója. Az utóbbi években a képernyőre többnyire olyan előadók kerülnek, akik már ismertebbek, mert például valamely kereskedelmi csatorna tehetségkutatóját jól szerepeltek. Ennek ellenére nem a fiatalabb, hanem az idősebb nézők azok, akik körében jobb eredményeket ért el a műsor. A teljes lakosság esetén közel kétszeres volt a közönségarány, a 18-49 év közöttiekkel összevetve. Előbbi kategóriában viszonylag jól teljesített a műsor, hiszen a képernyők előtt ülők tizede ezt követte, a kereskedelmi célcsoportban viszont nem volt különösebben erős.

2018 harmadik hetének számait összegezve a kereskedelmi célcsoportban főműsoridős sávokat (19-23 óra között) vizsgálva négy estét nyert meg az RTL Klub, hármat pedig a TV2 húzott be. Ha csak a hétköznapokat nézzük, akkor nehéz megindokolni, hogy miért így oszlottak meg az arányok, kedden és csütörtökön például annak ellenére jobb volt a TV2, hogy a későbbi idősávban az RTL-en a csatorna átlagát felhúzta a Válótársak című sorozat. Ezzel szemben pénteken úgy nyert az RTL, hogy sem a Barátok közt, sem az Éjjel-nappal Budapest nem volt különösen erős.

A középmezőnyben az RTL kábelcsatornái gyengültek, a F+ (5,2% SHR) és a Cool (3,7% SHR) is gyengébb számokat hozott, mint egy héttel korábban. Igaz volt ez a Viasatra (1,6% SHR) is, ugyanakkor a Duna TV (2% SHR) javítani tudott.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.