Többen fordulnak a szigetországban a csokievéshez, ha kicsit fel akarják dobni magukat egy nehezebb munkanapon, mint ahányan rágyújtanak, vagy kávét isznak. A koffeint az alkalmazottak 28 százaléka alkalmazza rendszeresen stresszoldásra, a cigarettát pedig 27 százalékuk.
A Tip Top Job szerint olyannyira elterjedt és jól működő módszer az édesség fogyasztása stresszoldásra a munkahelyen, hogy akár a vezetőknek is ajánlható, osztogassanak munkatársaiknak csokoládét, visszaszorítva ezzel is a káros kávézást és dohányzást.
A cigaretta egészségkárosító volta mellett azért sem túl jó módszer a feszültség levezetésére, mivel egy külföldi felmérés szerint egy átlagos dohányos munkaidejének akár 10 százalékát is elfüstöli, és ezt az elveszett időt a munkaadók megtakarítják, ha nemdohányzó kollégát vesznek fel.
A Menedzsment Fórum olvasói, mint az egy korábbbi szavazásból kiderül, 25 százalékos arányban cigarettaszünettel oldják a stresszt. Majdnem ugyanennyien, a válaszadók 23,7 százaléka sporttal biztosítja lelki egyensúlyát.
(Menedzsment Fórum)
Elterjedtebb stresszoldó a csoki a kávénál
A Tip Top Job a legelterjedtebb munkahelyi stresszoldó módszereket vizsgálva úgy találta, a megkérdezett brit munkavállalók 45 százaléka eszik csokoládét, ha feszült.