2011. május 27. 14:58

Immár tartósan emelkedő irányzatú Európában a haszonjárművek iránti kereslet: idén áprilisban a tavalyi negyedik hónaphoz képest 9,5 százalékkal többet adtak el ebből a járműfajtából - az európai ágazati szövetség, az ACEA pénteki brüsszeli közlése szerint.

Az adatok pontosságát kissé csorbítja, hogy az uniós haszonjárműpiac 10-15 százalékát adó Olaszországból az ACEA január óta nem kap adatokat, így az olasz piaci kereslet csak becslés alapján kerül az uniós összesítésbe.

Míg a legnagyobb európai gazdaságok közül Franciaországban 3 százalékkal, Spanyolországban 14,3 százalékkal csökkent az eladott haszonjárművek száma áprilisban, tavaly áprilishoz viszonyítva, addig Németországban 12,2 százalékos, Nagy-Britanniában 23,6 százalékos emelkedés mutatkozott.

A nehézgépjárművek esetében az újonnan forgalomba állított járművek száma 52,4 százalékkal haladta meg a tavalyi negyedik hónap adatát.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.