TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2017. november 21. 18:04

A tenger egy részét szeretnék beépíteni Monte Carlóban, ami a multimilliomosok számára nyújthat otthont.

1,2 milliárd font nagyságrendű monacói beruházás kezdődik, melynek során luxuskivitelben építenek különböző ingatlanokat. Az óriási értékű projektben a Guardian jelentése szerint új házakat, lakásokat és kaszinót is terveznek. A területet pedig a tenger feltöltésével nyerik, az építkezés 6 hektáron zajlik majd.

A szakértők kiemelik, hogy 6 hektáron normál esetben nem biztos, hogy elkezdenének a beruházók ilyen építkezést, de Monaco semmilyen szempontból sem hasonlítható más helyszínekhez. A hercegség ugyanis a szuper gazdagok kedvenc helye, és óriási igény van az új ingatlanokra. Ennek megfelelően az árak is az eget verdesik. Európában itt kérnek a legtöbbet az ingatlanokért, megelőzve többek között olyan legendás helyeket, mint a londoni Regent's Park.


A mostani beruházás nehézsége az, hogy Monaco területét már régen beépítették, így nem a szárazföldre, hanem a tengerből elvett területen fognak terjeszkedni. Más kérdés, hogy ez a városállamban azért nem olyan nagy újdonság, hiszen Fontvieille teljes kerületét hasonló módon hozták létre az 1970-es években. A mostani projektet az uralkodó uralkodó, II. Albert herceg hagyta jóvá. A beruházók szerint az új Portier folyamatosan vonzza majd a világ leggazdagabb embereit, így az befektetők és a hercegség is jól jár az építkezéssel.

A háttérben az áll, hogy Monacóban a lakásárak a világon a legmagasabbak, átlagosan 53 000 eurót kérnek négyzetméterenként, bár ez a szám az újabb építésű vagy magas kategóriát képviselő ingatlanoknál meghaladja a 100 000 eurót. Az új Portier luxusapartmanjai utóbbi kategóriát fogják képviselni, így várhatóan 100 000 euró feletti négyzetméter árakon kínálják majd az ingatlanokat.

Ennek következtében pedig tovább növekszik a hercegség lakossága, illetve azon belül emelkedik majd a nagyon gazdagok aránya. Monacónak jelenleg 37 500 lakosa van, akiknek a harmada tartozik a milliomosok táborába. A projekt befejezését követően akár 16 ezer fővel is bővülhet a városállam lakosainak száma, akik – már csak az ingatlanok ára miatt – mind ultra gazdagok lesznek.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.