3p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

A mögöttünk hagyott héten a nézők egy része még mindig vagy nyaralt, vagy az olimipiai közvetítéseket nézte. A számok alapján ugyanis a két nagy kereskedelmi tévé még mindig "nyaralni volt". A következő hétvégétől viszont beindul a verseny.

Ahogy múlt heti összefoglalónkban megemlékeztünk róla, ősszel nagyon keményen egymásnak fog feszülni az RTL és a TV2, mind az anyacsatornák, mind a hozzájuk kötődő kisebb kábeltévék erős kínálattal jelentkeznek majd.

A TV2 az elmúlt egy évben ugyan a Sztárban sztár vagy a Nagy Duett sikereivel bizonyította, hogy egy-egy program erejéig nem csak versenyre tud kelni, de képes legyőzni is a fő vetélytársát. Ugyanakkor a hétvégi megvillanások ellenére az RTL stabilan őrizte vezető helyét főműsoridőben az úgynevezett kereskedelmi célcsoportban (18-49 évesek).


Nem volt ez másképp a mögöttünk hagyott 33. héten sem, a főműsoridős nézettségi versenyt a kereskedelmi célcsoportban az RTL nyerte. A top 50-es lista első 14 helye mellett további tizenhetet az RTL Klub, két pozíciót a Cool, egyet pedig a Film+ szerzett meg. A legnézettebb műsorok 33. heti rangsorának első négy helyét a Barátok közt foglalja el, megelőzve az RTL Klub másik saját gyártású napi sorozatát, az Éjjel-Nappal Budapestet.

Az RTL Klub két, saját gyártású napi sorozata stabilan vezeti a főműsoridős nézettségi versenyt a 18-49-es korosztály körében: a 33. héten a Barátok közt a lista első négy helye mellett a kilencediket is megszerezte, ami átlagosan 19,5 százalékos közönségarányt jelent. Az Éjjel-Nappal Budapest négy epizódja a top10, egy pedig a top50 legnézettebb műsor közé került be.

A TV2 a Tények mellett a Transformers 3. című filmnek köszönhetett jelentős számú nézőt. Meglepetésre ugyanakkor a csatorna egyik legismertebb celebritása, Berki Krisztián hiába került vissza a képernyőre, nem tudott áttörést hozni. Hozzá kell tenni, hogy az Édes élet – amelynek most a Holiday című évada fut – korábban meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtott, hiszen volt olyan időszak, amikor az RTL műsorai számára is kihívónak tűnt, de volt arra is példa, hogy csak a csatorna átlaga körül tudott hozni. A múlt héten is csak kevéssel tudta túlszárnyalni a TV2 átlagos közönségarányát.

A hétvégén viszont, ahogy arról már írtunk, egymásnak feszülnek a nagyok, hiszen augsztus 27-én a TV2-n startol a Star Academy. A tehetségkutató műsorba oltott realityről egyebek között az is kiderült, hogy gigantikus, eddig soha nem látott, négyezer négyzetméteres komplexum épül fel a TV2 vadonatúj beköltözős tehetségkutató műsorához. A 20 énekessel induló műsorban a zsűri tagai közé Keresztes Ildikó, Pásztor Anna, Király Viktor és Vastag Csaba került. Ezzel párhuzamosan műsorra kerül majd az Ezek megőrültek legújabb szériája is.


Hogy ne legyen az TV2-nek túl könnyű dolga, arról az RTL két műsorral is igyekszik gondoskodni. Szombaton indul a következő Való Világ az RTL II csatornán. Míg az RTL Klubon a Nyerő páros című műsor lesz majd látható.

33. héten főműsoridőben (19-23 óra között) a 18-49-es korcsoportban az RTL átlagos közönségaránya 15,1 százalékos volt, míg a TV2-t átlagosan a készülékek előtt ülők 8,2 százaléka nézte. A dobogó harmadik fokára a Cool (4,8% SHR) került, majd a Film+ (3,9% SHR) jött. A Viasat3 (3,1% SHR) végre erősödni tudott, míg a Duna TV (2,3% SHR) a kereskedelmi célcsoportban továbbra is gyenge volt.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!