4p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Eltér a munkaadók véleménye arról, hogy hajlandóak lennének-e a dolgozók fel nem használt szabadságát pénzben kifizetni, derül ki az mfor.hu Heti Hármas sorozatából. Az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteken tárgyalja ezt a kérdést. Várhatóan a minisztérium azon javaslatáról is döntés születik, amely szerint áprilistól az alapszabadság (20 nap) háromnegyedét kötelező lenne kiadni a tárgyévben.

Menedzsment Fórum: - A munkaadói és munkavállalói oldal pénteken egyeztet a következő évre átvihető szabadnapok számáról, a kiadás végső határidejéről. Milyen változásokat eredményezhet a szabadságolás rendszerében az, hogy idén valószínűleg több szabadnapot kell kiadniuk? Kifizetné-e cégük a fel nem használt szabadság egy részét, ha a dolgozó igényli? Milyen esetben tartják indokoltnak a pihenés elhalasztását kérni a munkavállalóktól? Igaznak tartja-e azt a munkavállalói véleményt, hogy Magyarországon az alkalmazottak jelentős része munkáját féltvén ódzkodik a neki járó szabadnapok kihasználásától?

Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára:

- Fontosnak tartanánk, hogy a felhalmozódott szabadság kiadását legalább a következő év június 31-ig ki lehessen tolni az esetleges munkaerőhiány elkerülése érdekében. Komoly problémák adódhatnak egyes cégeknél, ha mindenkinek az év elején kellene rendelkezésére bocsátani a megmaradt napokat. Ráadásul lehetséges, hogy a dolgozó szívesebben megy el regenerálódni május-június környékén, mint januárban.

A döntés meghozatalakor figyelembe kell venni azt is, hogy bizonyos esetekben akár két hónap szabadság is járhat egy dolgozónak, a bérek igen sokba kerülnek, illetve nem mindenhol tudják megfizetni a kieső munkaerő pótlását. A piac pedig hektikusan működik, és sokszor nem látható előre a szükséges teendők rendje és intenzitása.

Léteznek sérthetetlen jogai a munkavállalóknak, ilyen például a pihenéshez való jog. A túlszabályozottság azonban ártalmas lehet, ezért biztosítani kell a cégeknek, hogy rugalmasan kezeljenek egyes kérdéseket.

Jó megoldásnak tarjuk a szabadság pénzbeli kiváltását, de oda kell figyelni arra, hogy ez mértékkel történjen, s a dolgozóknak ne érje meg lemondani túl sok szabadnapról. Ez ugyanis már a munka rovására mehet.

Pogány Éda, a Coca-Cola Beverages Magyarország Kft. vállalati kapcsolatok igazgatója:

- Esetenként vállalatunknál is problémát jelent a szabadságok kiadása. Ez jellemzően a bizonyos területeken meglévő szakképzett munkaerőhiány, illetve a tervezettnél nagyobb feladatmennyiség miatt következhet be.

A vállalat vezetősége figyel a munkaválallók "magánélet-munka" egyensúlyának megtartására, ezért nem támogatja a szabadságok pénzbeni megváltásának, illetve átütemezésének igényét. A szükséges szakképzett munkaerő, illetve a helyettesítések biztosításával törekszünk arra, hogy a munkavállalók a szabadságaikat az adott évben vegyék ki.

A munkahelyi vezetők közreműködésével éves szabadságtervezési programokkal segítjük elő, hogy a rendszer zökkenőmentesen működjön. Ennek ellenére nálunk is előfordul, hogy munkatársaink átviszik szabadságuk egy részét a következő évre. Ezt azonban nem munkahelyük féltése miatt teszik, hanem mert a feladataik miatt halasztódik azok felhasználása. Sok esetben többletjuttatásért túlmunkát is vállalnak a dolgozók.

Tomecskó Tamás, a Magyar Posta Rt. szóvivője:

- A Magyar Postánál mintegy 38-39 ezer munkavállaló dolgozik, s ezzel a cég a legnagyobb munkáltatónak számít az országban. Amint végső döntés születik a szabadságolás rendjéről, megvizsgáljuk a határozatot, és annak megfelelően járunk el. Az sem okozna gondot, ha a szabadságot a következő évben legkésőbb március 31-ig kellene kiadni.

A Posta számára fontos, hogy megfelelő számú munkavállaló álljon rendelkezésre minden időpontban. Ez főképp az olyan csúcsidőszakokra jellemző, mint például február 15., amikor az adóbevallás és a felvételi jelentkező lapok leadásának határideje van.

A vállalatnál mindig előre meghatározott rend szerint történik a szabadságolás. Egy ilyen nagy létszámú és munkaügyileg gyakran ellenőrzött cég esetében másképp nem is működhetne a rendszer. Egyszerre mindenki természetesen nem mehet el regenerálódni, de ha nincsenek átfedések, a munkáltató általában akceptálja a dolgozók kéréseit.

Idén már felhívtuk a cégen belül az illetékesek figyelmét, hogy a korábbi éveknek megfelelő szigorral tervezzék meg a szabadnapok kiadását, viszont egyúttal rugalmasnak is kell lenniük.

Az OÉT pénteki üléséről szóló beszámolónkat délután olvashatják az mfor.hu-n.

Nagy Vajda Zsuzsa

Menedzsment Fórum

Kapcsolódó anyagok:
Fizetésemelés helyett béren kívüli juttatást kaphatunk idén
Nem borítja be a piacot az Invitel-üzlet
Pesszimistán várják 2007-et a hazai cégek

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!