<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. az MTI megkeresésére határozottan cáfolta azt a sajtóhírt, hogy a teljes MVM-vezérkar lemondását helyezte kilátásba arra az esetre, ha a cég megvásárolná az E.ON gázüzletágát.

A Napi Gazdaság keddi száma írt arról, hogy az E.ON magyarországi gázüzletágának (az E.ON Földgáz Trade Zrt., illetve az E.ON Földgáz Storage Zrt.) MVM általi megvétele váltotta ki a vezetőség ellenállását.

Ezt egyértelműen cáfolta Felkai György, az MVM kommunikációs igazgatója, aki elmondta az MTI-nek, hogy  az MVM vezetése jelenleg a szeződés végső egyeztetésén dolgozik. Nincs ok a lemondásra, a cég vezetése a jogszabályoknak megfeleően, a szakmaiságot szem előtt tartva jár el - tette hozzá.

A Népszabadság hétfőn azt írta, hogy a vásárlás nem egyszerű, mivel azt a magyar és az uniós versenyhivatalnak is jóvá kell hagynia, és ez akár két évig is eltarthat. A gázüzletág veszteségét pedig addig a jelenlegi tulajdonos viseli - írta a lap.

Az igazi kérdés azonban a vételár. A Napi Gazdaság ezt 600 millió euróra teszi, viszont a Népszabadság forrásai szerint a végső megállapodás 800 millió és egymilliárd euró közé esik. A közelmúltban más források is ehhez közeli adatról beszéltek.

A november 30-án alárt, a magyar kormány és az E.ON között létrejött szándéknyiltkozat szerint január 31-ig írják alá a végső megállapodást.

MTI