<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kormány és a multinacionális vállalatok közötti stratégiai együttműködéshez hasonló megállapodásra van szükségük az 5 fő alatt foglalkoztató mikro-, családi vállalkozásoknak, az önfoglalkoztató kisiparosoknak is - hangsúlyozta Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) elnöke.

Az elnök kifejtette: a szövetség értékelése szerint a "nemzet jobbágyainak" is érezniük kell, hogy számítanak rájuk a gazdaságban, a társadalomban, és ezért a működésük fennmaradásához megkapják a szükséges támogatást.

Németh László elmondta: a legkisebb vállalkozások is hozzájárulnak a hazai GDP-hez, és a foglalkoztatásban betöltött meghatározó szerepük mindenképpen indokolja stratégia szereplőként kezelésüket.

Az IPOSZ elnöke rámutatott: azt a kormányzati törekvést, hogy beszállítóvá váljanak a nagyobb cégeknél a mikro- és a családi vállalkozások is, sok tényező nehezíti, s ezeket orvosolni kellene. Köztük azt, hogy a nagyvállalatok jó része még mindig összeszerelő helyként működteti az itteni érdekeltségét, és alig tart igényt a helyiek termelő munkájára.

A szövetség kiemelten kezeli, hogy tagságát munkához, megrendeléshez segítse, s ezért fontos hangsúlyt fektet a szolgáltatásra és az érdekképviseleti munkára - emelte ki Németh László. Elmondta: be akarnak kapcsolódni a tripartit érdekegyeztetésbe, és olyan szolgáltatói rendszert szeretnének működtetni az ipartestületeknél, amelynek keretében helyben tudnak elfogadható áron szolgáltatást igénybe venni a kisvállalkozók, az iparosok. Mindehhez meg kell teremteni az országos szövetség gazdálkodásának stabil alapját a bevételek növelésével, amelynek a tagság, az ipartestületek látnák a hasznát - tette hozzá.

MTI