2016. február 9. 19:31

Elsősorban a befektetők szoktak a nagy technológiai cégek eredményével szembesülni, igaz akkor is megdöbbentő, hogy milyen pénzeket keresnek. Egy alkalmazás most szemléletessé tette mindezt.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Másodpercenként több ezer, esetenként tízezer dollár nyereséget tesz virtuálisan zsebre az Apple, miközben a bevétele ugyanennyi idő alatt milliós összegekre rúg egy alkalmazás szerint. Az elsőre mellbevágó számok persze megmagyarázzák, hogy a világ egyik legértékesebb cége az elmúlt pénzügyi negyedévében közel 76 milliárd dollár bevételt ért el. Persze a nyeresége is elképesztő összegre rúgott, az ugyanis 18,4 milliárd dollár lett. Ha a magyar GDP-hez hasonlítjuk a számokat, akkor is figyelemre méltó eredményre jutunk, hiszen az egy teljes évre hozzávetőleg 120 milliárd dollár, amit az Apple két félév alatt „kipipál”.


Click above to view the full version [h/t PennyStocks].

Ha a nyereséget tekintve ennyire brutális összegeket nem is tudnak, a Microsoft és a Google is igazi pénzgyár. Azokban az időszakokban, amikor Ázsiában, Európában és az Egyesült Államokban is még vagy már dolgoznak az emberek szintén óriási összegek pörögnek a számláló szerint. Akár az operációs rendszerről ismert vállalatot, akár az internetes kereső fémjelezte céget nézzük, ezres nagyságrendű másodpercenkénti profitot láthatunk, természetesen mindezt dollárban.

Így néz ki az Apple vezér háza

A három nagy céghez képest már-már sajnálattal szemlélhetjük a Facebook számait, amely csak alulról nyaldossa a másodpercenkénti 100 dolláros profitot. Még ennél is gyengébb az Amazon, ahol a Facebook profitjánál némileg kisebb nyereségadattal találkozhatunk.

mfor.hu