<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Jeles alkalomhoz érkezett a debreceni Nagyerdei Stadion rekonstrukciója. Eredményesen lezárult a kivitelezési közbeszerzési eljárás, kedd délelőtt pedig megkezdődnek a munkálatok - írja a dvsc.hu.

Január 29-én, kedd délelőtt a debreceni Kölcsey Központ konferencia termében a projektet irányító Marjay Gyula, az MNV Zrt. főigazgatója, Vígh László kormánybiztos, Kósa Lajos, Debrecen polgármestere és Simicskó István sportért felelős államtitkár részvételével ismertetik a kivitelezési közbeszerzési pályázat eredményét, és ünnepélyes keretek között elindítják a kivitelezést.

A kivitelező 11 óra 30 perckor megkezdi a bontási/építési munkákat a Nagyerdei Stadion déli kapujánál - olvasható a DVSC honlapján.

A debreceni stadionprojekt kivitelezője a Hunép Zrt. és az Épker Service Zrt. alkotta debreceni székhelyű, „Hajrá, Debrecen!” elnevezésű konzorcium. A nyertes pályázat tartalmazta a legalacsonyabb árat – 11,445 milliárd forintot, s ebben a pályázatban szerepelt a legkörültekintőbb munkaszervezési leírás, az úgynevezett fenntarthatósági tanulmány  is. Ez utóbbi jelentősége abban áll, hogy a stadion telkét körülvevő terület Natura 2000-es környezetvédelmi minősítésű, s a projekt révén ez a park is megújul. Mint ismert, a debreceni stadionnal kapcsolatban az idei költségvetésben 9 milliárd forint került elkülönítésre.

A nyertes konzorcium által vállalt teljesítési határidő 15 hónap, reális tehát az a célkitűzés, hogy 2014 tavaszára készen álljon a Nagyerdei Stadion - írja a dvsc.hu. Az elkészült stadion a jövőben nemzetközi mérkőzések rendezésére is alkalmas lesz.

mfor.hu