2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Öncenzúrát gyakorolt az Ikea svéd bútoráruházlánc, és decemberi lakberendezési magazinjának orosz kiadásából kihagyott egy leszbikusokról szóló riportot.

Az írás két meleg nőről szól, akik egy párt alkotnak és gyermeket nevelnek Londonban. Ylva Magnusson, az áruházlánc szóvivője szerint a cikk közlésével megsértették volna azt a nyáron életbe lépett oroszországi törvényt, amely "korlátozza homoszexuális kapcsolatok kedvező színben feltüntetését".

"Be kell tartanunk annak az országnak a törvényeit, amelyben jelen vagyunk" - magyarázkodott a szóvivő, hozzátéve, hogy a döntést alapos megfontolás után, oroszországi jogászokkal konzultálva hozták meg. A hivatkozott törvény tiltja a "homoszexuális propagandát fiatalkorúak körében".

A lakberendezési óriáscég a világ 25 piacán van jelen, a leszbikus párról szóló riport az oroszországi kiadást kivéve minden más országban megjelenik. Az orosz nyelvű magazin olvasói a gyermeket nevelő meleg nők helyett egy kis területen lakó kínai férfiról olvashatnak írást. A svéd multit tavaly bírálatok érték, amiért szaúd-arábiai bútorkatalógusából kiretusáltatta nők fotóit. A szóvivő azt az esetet visszatekintve hibának minősítette, és közölte, hogy a szaúdi magazinban a jövőben nők fotói is szerepelni fognak.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!