Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az ökoadó-rendszer kiterjesztésén dolgozik a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium - mondta el Dióssy László, a tárca környezetgazdaságtani szakállamtitkára.

Dióssy László utalt arra, hogy az ökoadó általában a természeti erőforrások használatához kötődő terhek emelésével, illetve a munkaerő megadóztatásának enyhítésével függ össze.

A szakállamtitkár a még kiforratlan tervekről annyit árult el, hogy speciális adónemek bevezetése is szóba jöhet. A zöldadózás bevezetésének a lényege az lenne, hogy az államnak a környezetterhelő tevékenységek után több adóbevétele származzon, amiből kedvezményeket lehet adni környezetbarát tevékenységek támogatásaként - mutatott rá.

Az adózási rendszer nem az idén, de pár éven belül "zöldülhetne" tovább. Jelenleg a KVM szakértők bevonásával áttekinti az ökoadózás nemzetközi tapasztalatait, bevezetésének magyarországi lehetőségeit - tette hozzá a szakállamtitkár.

Dióssy László szerint az ökoadózással összefüggő tervek nem lógnak majd ki az általános adóreformból, a tárca a jövőben a Pénzügyminisztérium ezzel foglalkozó bizottságának munkájában részt vesz.

Az ökoadó fogalma 2004-ben jelent meg Magyarországon, amikor a KVM bevezette a környezetterhelési díjat és az energiaadót. A környezetterhelési díj a légszennyezési díjból, vízterhelési díjból és talajterhelési díjból áll.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.