<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Le Cheque Déjeuner Kft. által kibocsátott utalványok - amelyeket a munkavállalók béren kívüli juttatás formájában kaptak - május 31-ig válthatók be, mivel a társaság kivonul az országból - írta az index.hu a cafeteriatrend.hu-ra hivatkozva.

A lap a kibocsátótól telefonon azt a tájékoztatást kapta, hogy egy hétfői tulajdonosi döntés alapján megszüntetik az utalványok kibocsátását Magyarországon. Ennek következményeként elkezdik a munkáltatói, majd az elfogadói szerződések felbontását is. A még piacon lévő utalványaik - a tájékoztatás szerint - ez év május 31-ig válthatók be.

A kormány 2012-re teljesen átalakította az utalványpiacot, tavaly januártól állami monopólium lett az étkezési jegy kibocsátása. A kormány lépése ellen már 2011-ben, a tervek nyilvánosságra kerülésekor több érintett cég, így az étkezési  utalvány forgalmazásra szakosodott három francia tulajdonú vállalat, az Edenred, a Le Cheque Déjeuner és a Sodexo is tiltakozott. E három cég alapította meg az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülést (EUFE) EUFE-t 2000-ben.

A Le Cheque Déjeuner tavaly szeptemberben még cáfolta, hogy kivonulna a magyar piacról. Akkor azt írták: továbbra is kibocsátják a béren kívüli juttatások igénybevételéhez szükséges  utalványokat, illetve visszaváltják ezeket a rajtuk feltüntetett  érvényességi idő lejártáig.

A 2012. január 1-jén életbe lépett új cafeteria-szabályozás - ahogy más piaci szereplők esetében is - negatív hatással volt a Le Cheque Déjeuner forgalmára, csökkent a bevétele. A vállalat a változásokra reagálva átalakította, az új üzleti környezethez igazította szolgáltatásait és magyarországi működését - írták akkor, hozzátéve, hogy továbbra is mintegy 60 ezer beváltóhelyen lehet fizetni a Le Cheque Déjeuner utalványaival.

MTI