<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A befektetési banki tevékenysége ugyan bővült, de a hagyományos üzletágak jelentősen visszahúzták a svájci UBS eredményét, mely súlyos veszteséggel zárta a legutóbbi negyedévet.

Hatalmas, 1,9 milliárd svájci frankos veszteséget könyvelt el az UBS svájci bankóriás a negyedik negyedévben, elsősorban egyszeri profitcsökkentő tételek miatt. Az eredmény mindazonáltal kedvezőbb a Reuters által elemzői felmérésében várt 2,078 milliárd frankos veszteségnél. Az UBS egy évvel korábban még 323 millió frank nyereséget ért el.

Október-decemberben több egyszeri tétel is rontotta a bank eredményességét. Az UBS a negyedik negyedévben 2,08 milliárd frankos bírság megfizetésére kényszerült, azoknak a vádaknak a kapcsán, hogy részt vett a bankközi kamatlábak manipulációjában. A nyereséget 258 millió frankkal csökkentették a pénzintézet átalakítási programjához kapcsolódó költségek is.

A bank kedden közölte, hogy 2012-ben összesen 2,5 milliárd frank bónuszt fizetett ki, ami 7 százalékkal kevesebb, mint 2011-ben.

MTI