2017. március 27. 12:25

Kiterjesztené az angol nyelvi szintfelmérőre kötelezett bevándorlók körét a Brit Kormány illetékes szerve. A munkavállalói vízum megszerzéséhez már korábban is több kategóriában előírás volt a megfelelő szintű, minőségbiztosított angol nyelvi szintfelmérő tesztek (SELT) sikeres teljesítése, a kötelezettek köre azonban hamarosan tovább bővül majd.

Nagy port kavart és további vitákat eredményezhet a Brit Kormány indítványa az Egyesült Királyság területére érkező bevándorlók részére kötelezően előírt angol nyelvi szintfelmérő kiterjesztéséről.

A vízum kérelmezéséhez több kategóriában is kötelező előírásként szerepelt a nyelvi teszt elvégzése, ide tartozik például a szellemi munkavállalói vagy az egyetemi hallgatói vízum, de 2016 óta már a taxisofőr engedélyek megújításához is igazolni szükséges a megfelelő szintű angol nyelvtudást.

A családegyesítési vízumok helyzetének és hátterének átvizsgálása során a Bevándorlási Tanácsadó Bizottság szerint a „Tier 2” kategóriás családok 96 százalékában legalább egy fő diplomával rendelkezik.

A beszámolókból az a következtetés vonható le, hogy a családegyesítési vízumra vonatkozó szigorítások eredményeként magasan képzett bevándorlók dönthetnek majd úgy, hogy nem az Egyesült Királyság területén folytatják tovább karrierjüket.

„A Brexit hatásai a szabad munkaerőáramlás szabályozására ugyan még nem teljesen tisztázottak, de egyre inkább úgy látszik, hogy a közeljövőben az Egyesült Királyságban való munkavállalás, és átfogóan a betelepülés jóval komolyabb felkészültséget igényel majd, mint korábban bármikor” – mutat rá Bánki Orsolya, a Taylor Wessing nemzetközi ügyvédi iroda jogásza.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.