<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

A 3-as metró alagútfelújításáért ringbe szállt a Strabag és konzorciumi tagként Szíjj László Duna Aszfaltja is, de nekik ezúttal nem termett babér.

Szeptember 4-én írták alá a 3-as metró északi szakaszának felújításáról szóló szerződéseket, ekkor vált nyilvánossá, hogy a 6 darab megálló renoválásáért 24,1 milliárdot kasszírozó Strabag Építőipari Zrt. mellett a Swietelsky Vasúttechnika Kft. örülhetett, ők az alagutakat teszik rendbe 47,8 milliárdért.

(MTI)

Az utóbbi feladat kapcsán a napokban megjelent uniós hirdetményből az is kiolvasható, hogy szabályos testvérharc folyt a pénzért. Az ilyen pályázatokon rendre sikeres Swietelsky mellett indult még a versenyen a közbeszerzések kormányváltástól sosem zargatott állócsillaga, a Strabag Építőipari Zrt., valamint konzorciumi tagként Mészáros Lőrinc barátjának, Szíjj Lászlónak a Duna Aszfalt Kft.-je is, mely szintén gyönyörűen szokott aratni a közbeszerzéseken. (Ők most az SDD+D Konzorcium gyűjtőnév alatt pályáztak, ebben benne volt még a lábatlani Dömper Kft., a győri Subterra – Raab Kft. és a szintén győri Pannon – Doprastav Kft..) De hát csak egy nyertes lehetett, és az most a Swietelsky lett.

A hirdetményből még újdonságként kiolvasható, pontosan milyen feladatok várnak a Swietelskyre:

  • vágányépítési, alagúti munkák
  • biztosítóberendezés, automata vonatvezérlőrendszer felújítása
  • vasúti távközlési, központi diszpécser rendszerek korszerűsítése.

Az M3 középső- és déli szakaszának a felújítása egyébként még mindig a levegőben lóg, mint korábban megírtuk, az ezekre vonatkozó közbeszerzések eredménytelenül zárultak, mert a rendelkezésre álló forrásnál drágább ajánlatokat adtak be a pályázók.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.