2017. október 5. 14:17

Lázár nem lát esélyt rá, hogy decemberig minden vitás kérdést le lehet zárni a javaslattal kapcsolatban.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Nagyon kemény lobbi folyik azért, hogy a kormány, illetve mi, előterjesztők álljunk el a javaslattól - mondta mai tájékoztatóján a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Portálunk kérdezte meg Lázár Jánost, hogy az őszi ülésszakon döntés születhet-e az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosítását tiltó előterjesztésükből.
 
A miniszter Csíki sört kóstol 
 
Az indítványt még márciusban nyújtották be, reagálva a holland sörgyártó Heineken és az erdélyi Csíki Sör manufaktúra közötti vitára. Mielőtt azonban szavazni tudott volna róla a Ház, előbb el kellett küldeni Brüszelbe állásfoglalásért, hogy a javaslatban foglaltak nem ütköznek-e az uniós jogba.
 
A válasz megjött, néhány fontos kérdésben tisztult a kép, de Lázár szerint még szükség lesz egyeztetésekre az Európai Bizottsággal, például a javaslatban foglalt diszkriminációval kapcsolatban. Közben a holland cég igyekszik keményen megdolgozni a döntéshozókat, hogy tekintsenek el a javaslattól. Lázár megpendítette, hogy az is kérdés, lenne-e elegendő támogatója az egyéni előterjesztésének.
 
Elmondta, hogy az egyeztetések miatt idén decemberig nem kerülhet sor a törvény megszavazására, az átcsúszik a jövő tavaszi időszakra. Ami azt jelenti, hogy csak a következő parlament hozhatja meg a döntést, mert jövőre országgyűlési választás lesz - erősítette meg megjegyzésünket.
 
mfor.hu