2p

Lázár nem lát esélyt rá, hogy decemberig minden vitás kérdést le lehet zárni a javaslattal kapcsolatban.

Nagyon kemény lobbi folyik azért, hogy a kormány, illetve mi, előterjesztők álljunk el a javaslattól - mondta mai tájékoztatóján a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Portálunk kérdezte meg Lázár Jánost, hogy az őszi ülésszakon döntés születhet-e az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosítását tiltó előterjesztésükből.
 
A miniszter Csíki sört kóstol 
 
Az indítványt még márciusban nyújtották be, reagálva a holland sörgyártó Heineken és az erdélyi Csíki Sör manufaktúra közötti vitára. Mielőtt azonban szavazni tudott volna róla a Ház, előbb el kellett küldeni Brüszelbe állásfoglalásért, hogy a javaslatban foglaltak nem ütköznek-e az uniós jogba.
 
A válasz megjött, néhány fontos kérdésben tisztult a kép, de Lázár szerint még szükség lesz egyeztetésekre az Európai Bizottsággal, például a javaslatban foglalt diszkriminációval kapcsolatban. Közben a holland cég igyekszik keményen megdolgozni a döntéshozókat, hogy tekintsenek el a javaslattól. Lázár megpendítette, hogy az is kérdés, lenne-e elegendő támogatója az egyéni előterjesztésének.
 
Elmondta, hogy az egyeztetések miatt idén decemberig nem kerülhet sor a törvény megszavazására, az átcsúszik a jövő tavaszi időszakra. Ami azt jelenti, hogy csak a következő parlament hozhatja meg a döntést, mert jövőre országgyűlési választás lesz - erősítette meg megjegyzésünket.
 
mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!