Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Vasúton is eljuthatnak az utasok a Ferihegyi repülőtér 1-es termináljára, várhatóan már az idei második félévtől - közölte a MÁV. A vasúttársaság és a kivitelező, a Colas Dunántúl Zrt. vezette konzorcium közötti szerződés szerint még januárban megkezdődik a Ferihegy I. megállóhely új gyalogos felüljárója acélszerkezetének gyártása.

Idén a második félévben akár vasúton is eljuthatunk a Ferihegyi repülőtér 1-es termináljára, ígéri a MÁV, a munkálatok januárban elkezdődnek, először a megállóhely új gyalogos felüljárójának acélszerkezetét gyártják le. Ezt követően februárban kezdődhet meg az új gyalogos felüljáró cölöpalapjainak kivitelezése, ehhez azonban a közműfeltárások alapján a jóváhagyott tervek módosítása szükséges. A tervek szerint az első félévben átépítik a Pestszentlőrinc - Vecsés közötti bal vágányt, majd ezt követően a jobb vágányt is. A vágányátépítési munkák befejezése után helyezhető üzembe a Ferihegy 1. megállóhely az új gyalogos felüljáróval együtt.

Szollár Domokos, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport szóvivője elmondta, hogy az új megállóhely kiépítéséhez a BA által vállalt munkákat a repülőtér üzemeltetője már elvégezte. Az 1-es terminál előtti parkolót a BA felújította, a férőhelyek számát duplájára, 570-re növelte és kiépítette a vasúti megállóhoz vezető közlekedő járdát is - fűzte hozzá.

A MÁV ismertetése szerint a Ferihegy 1-es megállóhely üzembehelyezését követően kerül sor a Kőbánya-Kispest-Pestszentlőrinc vonalszakasz és Pestszentlőrinc állomás átépítésére, majd Pestszentlőrinc állomás üzembehelyezésére, amelynek kezdőponti végén egy, a kínai piac által részfinanszírozott új gyalogos felüljárót is átadnak.

A Budapest-Vecsés-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonal felújítása keretében az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap forrásaiból, 21,3 millió euró költséggel épül át a Ferencváros-Vecsés vonalszakasz. A költségek 80 százalékát a Kohéziós Alap, 20 százalékát pedig a költségvetés biztosítja, a kifizetés a minisztériumon, illetve a Kincstári Vagyonigazgatóságon keresztül történik.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.