TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. augusztus 27. 14:24

Jóváhagyta a TV2 kereskedelmi csatorna logóváltását szerdán, a nyári szünete utáni első ülésén az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) - közölte a tanácskozás egyik résztvevője az MTI-vel.

Július 15-én mondott "gyenge nemet" az ORTT a beadványra: a jóváhagyás két támogató és egy ellenszavazatot kapott, öt tartózkodó voks mellett. Testületi tagok akkori tájékoztatása szerint azon a vitán vérzett el a kérelem, hogy reklámnak számít-e, ha egy tévécsatorna emblémájában helyet kap internetes oldalának címe. A kereskedelmi csatorna szerint egyszerű félreértés történt.

Tíz nappal később Nagy Andrea, a televíziós társaság marketingigazgatója az MTI-nek elmondta, másodszor is kérték a logóváltás jóváhagyását azt feltételezve, hogy egy félreértés miatt nem hagyta jóvá kérelmüket másfél hete a médiahatóság.

A kereskedelmi csatorna új, az őszi struktúrával együtt induló új arculatát bemutató hétfői médiaeseményen Nagy Andrea külön megemlítette:  egyelőre nem teljes a TV2 logóváltása, mivel az ORTT egy "triviális tévedés" miatt másfél hónapja nem hagyta jóvá a változtatást.

A 12 évvel ezelőtt még a nemzeti színek "csigás" változatát logóként használó csatorna 2002-ben váltotta fel egy zárójelbe tett vörös kettessel addigi szimbólumát; az új embléma azonban alig egy esztendeig volt használatban: 2003 szeptemberében váltotta az augusztus végéig használt logó, amely egy piros-fehér emblémának adja át a helyét.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.