<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A technológiai és a távközlési cégek bővítenének leginkább.

A magyarországi vezérigazgatók körében végzett felmérés szerint leginkább a szakemberhiánytól tartanak a csúcsmenedzserek. A PwC szokásos éves kutatása szerint a megkérdezettek bíznak abban, hogy saját cégük növekedni fog a következő egy évben, a magyar és a világgazdaság prosperitásával kapcsolatban viszont kevésbé optimisták.

A célpiacok között felértékelődött az Egyesült Államok, illetve Kína szerepe, ugyanakkor változatlanul Németország áll az első helyen. A megkérdezettek az innovációban és a humánerőforrás fejlesztésében látják a legnagyobb potenciált. Kilátásaikat és fejlesztési terveiket azonban beárnyékolja az évek óta egyre jelentősebb szakemberhiány - mondta egy mai tájékoztatón Mekler Anita, a Pwc Magyarország cégtársa.

- A szakemberhiány égető probléma, főleg, hogy a következő egy évben a munkavállalói létszám növekedése várható mind a hazai, mind a globális szinten vizsgált vállalatok többségénél. Magyarországon a technológiai és a távközlési területen működő cégek munkaerő-felvételi tervei a legambiciózusabbak. Kevés szervezet tervez létszámcsökkentést, világszerte 16, míg Magyarországon mindössze 13 százalék vallott ilyen tervekről a megkérdezettek közül - ismertette a felmérés eredményét Mekler Anita.

Azt is elárulták a vezérigazgatók, hogy mely készségeket tartják a legfontosabbaknak a munkára jelentkezők esetében. A vezetők a legtöbbször a problémamegoldást, az együttműködést és az alkalmazkodóképességet említették.

Egyre fontosabbá válnak továbbá a gépek által nem helyettesíthető készségek, amelyek ma még nehezen mérhetőek. Azok viszont, amelyeket a technológia kiválthat a közeljövőben, némileg háttérbe szorulnak, így például a digitális kompetenciák és a matematikai készségek. A legnagyobb problémát a vezetői készségekkel rendelkező, illetve a kreativitásban és az innovációban erős munkatársak megtalálása okozza - hangzott el a tájékoztatón.

mfor.hu 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.