<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p


			
		

A világszerte észlelhető általános gazdasági krízis kezelésében a vállalkozások, munkáltatók jelentős része a jól látható jelek ellenére sem készült fel a recesszió leküzdésére. A vezetők és a HR szakemberek többségének nincs tapasztalata a válságkezelés terén, nem rendelkeznek a megoldásra, a kilábalásra vonatkozó stratégiával. Ennek okán szinte kizárólag a létszámleépítés az egyetlen felmerülő válságkezelési eszköz.

A DGS Global Research 2008 karácsonya óta Válságkezelési Kutatás néven online felmérést folytat annak feltérképezésére, hogy a hazai szervezetek milyen megoldásokkal élnek a jelenlegi helyzetben.

E kutatásra építve - társadalmi felelősségvállalásuk részeként minél több hazai munkahely megmentését támogatva - a Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság, valamint a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola bevonásával Válságkezelési Konferencia: Mit tehet a vezető és a HR-es recesszióban? címmel egy nagyszabású eseményt szerveznek.

E konferencia létrehozásával a szervezők segítséget szeretnének nyújtani ahhoz, hogy a mintegy 40 neves vállalatvezető és HR szakember – a tapasztalatok átadásával – megismertesse a válságban érintett szervezetek prominenseivel az elbocsátást megakadályozó válságkezelési technikákat, a beavatkozási lehetőségeket, illetve a kormányzat képviselője a lehetséges támogatásokat és forrásokat. Nem titkolt cél az sem, hogy a rendezvénnyel erősíteni kívánják az emberierőforrás-menedzsment elismertségét, stratégiai jelentőségének felismertetését.

Az egész napos konferencia keretében hat kerekasztal-beszélgetésre és három előadásra kerül sor az alábbi témák mentén:
-    A Válságkezelési Kutatás eredményeinek összefoglalása
-    Hogyan érinti a válság Európában, Amerikában és Ázsiában a cégeket
-    A vállalati kommunikáció krízishelyzetben, a vezető szerepváltozása a válságban.
-    A munkaerőhöz kapcsolódó költségcsökkentési lehetőségek: munkakör-megosztás, csökkentett munkaidő, előrehozott nyugdíj, kényszerszabadság, képzési költségek csökkentése, bérbefagyasztás, a munkakörök újradefiniálása és átszervezése
-    Mi a HR szerepe válságban?
-    Kiszervezés, munkaerő-kölcsönzés, távmunka, interim menedzsment.
-    Kormányzati segítség: munkahely-megtartó támogatások
-    A személyügyi kontrolling szerepe a válságmenedzsmentben
-    Csak a végső megoldás a létszámcsökkentés. A létszámcsökkentéshez kapcsolódó munkajogi feladatok. Az outplacement fontossága a létszámleépítésnél
-    Előremenekülés: a tehetségek megtartása a válságban, profilváltás, új piacok keresése, a best practice és a benchmarking szerepe a válság idején.

Az előadók olyan szervezeteket képviselnek, mint a Videoton, a Zalakerámia, a Budapest Bank, az Electrolux, a Kaba-Elzett, a Malév, a Kürt, a dm stb.

A 150 fősre tervezett konferencia teljes programját a HR Webináriumok rendszerén (hr.webinariumok.hu) keresztül egyidejűleg 100 fő számítógépen keresztül távolról is élőben követheti, illetve az előadások utólag is hozzáférhetővé válnak, ily módon azok is segítséget kaphatnak, akik – bármilyen hátrányos helyzetükből fakadóan – nem tudnak a rendezvényen személyesen megjelenni.

A Menedzsment Fórum által is támogatott és a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán megvalósuló konferencia részletes programja itt található: www.hr-trend.hu

(X) 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.