TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Egyes pénzintézetek még az internetes szolgáltatásokba sem kapcsolódtak be, máris az m-banking-ra, a mobil telefonokra és kézi számítógépekre (PDA) alapozott szolgáltatásokra kell felkészülniük.. A nagy kérdés persze ezen a területen is az, hogy a nagy ígéretekből mikorra lesz nagy pénz?

Az üzleti modell átalakítása mellett az m-banking komoly kihívást jelent a bankok informatikai rendszerei számára is. A legtöbb bank általában külön informatikai rendszert alkalmaz PC, ATM, telefonos más szolgáltatásai számára. A mobil szolgáltatás nem egyszerű kiegészítője ezeknek, hanem egész mélyen integrálódik a rendszerbe.

A tévesen pozícionált WAP miatti csalódásokat a felhasználók remélhetően rövidesen elfelejtik. A bizalom erősödésére számít az angol Datamonitor is, mikor 2004-re 16 millióra prognosztizálja az európai WAP készülékek számát. (Jelenleg 1,5 millióan rendelkeznek ilyen készülékkel, de lényegesen kevesebben vannak, akik rendszeresen használják is a WAP szolgáltatást.) Az új, gyorsabb és az állandó ("always on") kapcsolatot lehetővé tevő GPRS szolgáltatás, valamint a vezeték nélküli készülékek közös kommunikációs szabványa, a Bluetooth rendszer bevezetését követően az m-banking várhatóan 2002 körül kap majd nagyobb lendületet. A hátralevő idő egyáltalán nem tűnik soknak, hiszen a bankoknak nem csak a megfelelő technológiára kell felkészülniük, de elő kell teremteniük a megfelelő anyagiakat is. Az európai bankoknak az IDC szakértői szerint a jelenlegi 45 millió dollárról 2003-ra 340 millió dollárra nőnek majd a mobil kommunikációra fordított kiadásai.

Az m-banking azon kivételes területek közé tartozik, ahol Európa jóval az Egyesült Államok előtt jár. A mobil kommunikációban vezető skandináv országok, Nagy-Britannia, Németország mellett a mobil bankolásban máris megjelentek olyan, az internetben fejletlenebb, de a mobil telefonhasználatban előbbre járó országok, mint Spanyolország, Olaszország vagy Csehország.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.