2011. április 26. 06:01

A japán Nissan autógyár visszahívja ingyenes ellenőrzésre 271 ezer városi terepjáróját az Egyesült Államokban és Kanadában, a merevítőház rozsdásodásának veszélye miatt.

Az amerikai Országos Közlekedésbiztonsági Felügyelet (NHTSA) hétfői jelentése szerint a Nissan az 1996 és 2004 között eladott Pathfindereket és az 1997 és 2003 között értékesített Infiniti QX4 modelleket hívja vissza.

A felügyelet szerint a hólatyak és a só keveréke összegyűlhet a merevítőházban, olyan rozsdásodást okozva, amely akadályozhatja vagy lehetetlenné teheti az autó kormányzását. A Nissan tudomása szerint eddig nem volt személyi sérüléses baleset e probléma miatt, sőt, balesetről is csak egyről tudnak, de ott sem sikerült még egyértelműen bizonyítani az összefüggést.

Az amerikai felügyelet igen éberré és szigorúvá vált azóta, hogy korábban kockázatokat fedeztek fel a Toyota autók gázpedáljánál. Legutóbb február végén kényszerült a Toyota újabb 2,17 millió autója visszahívására az Egyesült Államokban a gázpedál beragadásának veszélye miatt, egészen a 2003-as modellekig visszamenőleg. A Toyota már korábban is többmillió kocsit hívott vissza emiatt. Az amerikai felügyelet több mint 400 ezer oldalnyi Toyota-dokumentáció áttekintése után döntött úgy februárban, hogy további visszahívásokra kéri a japán autógyártót. Az új visszahívás egyes Lexus szedánokra és Lexus és Highlander terepjárókra vonatkozott.

Az amerikai Toyota érdekeltség szóvivőjének tájékoztatása szerint nincs tudomásuk arról, hogy beragadó gázpedál balesetet, vagy személyi sérülést okozott volna.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.