3p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Fejlesztésekről határozott, ugyanakkor belsős gárdájának bővítése nélkül kíván új szolgáltatásokat bevezetni az Origo hírportált, a freemail ingyenes levelezőprogramot és az iwiw közösségi portált is működtető társaság - közölte Fischer András, az Origo Zrt. vezérigazgatója.

Hatvanhárom fős munkatársi gárdánkkal a legalább naponta frissülő hazai orgánumok közül a legnagyobb holdudvarú szerkesztőség a miénk" - tette hozzá, ezzel is magyarázatot adva arra, miért nem a létszámot, hanem az együttműködő partnerek körét szeretnék bővíteni.

Már csak azért is, mert a széles közönségrétegnek szóló szolgáltatások helyett mindinkább a kisebb, de jól körülírható csoportokra szabottaké a jövő, különösen, hogy három nagy szolgáltatásuk valamelyikét legalább hetente használja a három és fél millió hazai netező 92 százaléka. Az sem elhanyagolható segítség, hogy a kijelentkező freemail- vagy iwiw-felhasználókat egyből az Origo oldalára tanácsolja a rendszer - tette hozzá.

"Elmegyünk az olvasói tartalmak felé, de - szemben más iskolákkal - nem gondoljuk, hogy össze kellene mosni a szerkesztőségi cikkeket a kommentárokkal és az olvasók készítette anyagokkal" - specifikálta helyzetüket a vezérigazgató, megemlítve, mind szöveges, mind mozgóképes tartalmaik fejlesztésekor lényeges szempont, hogy egy telekommunikációs óriáscég (Magyar Telekom Csoport) áll a társaság mögött.

Bővítik az Origo.hu lakossági szolgáltatásait, és indítanak egy "nagykert" is, amelynek révén más tartalomszolgáltatók is terjeszthetik az innen származó termékeket, sorolta terveiket a vezérigazgató.

Iwiw: szeptemberben új fejlesztések jönnek

Az iwiw-en - amelynek újabb fejlesztéseit szeptemberben jelentik be - a megvásárlás óta eltelt két esztendőben az volt a legfőbb feladat, hogy megfeleljenek a rohamosan növekvő felhasználói kör jelentette kihívásnak, hiszen 2006 óta megtízszereződött a közösségi portál tagjainak száma.

"A növekedés azért állt meg, mert a felhasználók száma egy kis rátartással elérte az internetezőkét, azaz aki ma Magyarországon netezik, az iwiw-es" - mondta. Mint jelezte: jelenleg a képkiszolgálás javításán dolgoznak, majd kezdődik az egyedi specifikációk bevezetése, hiszen vannak olyan szolgáltatások, amelyek nagy valószínűséggel csak egy kisebb csoportot érdekelnek.

A vezérigazgató szerint előfizetéses szolgáltatásoknál több tízezres felhasználói kör esetén érheti meg a bevezetés, de elképzelhető, hogy akár ötezer embernek is érdemes behozni egy-egy újabb fejlesztést.

"Szerintem még nem jött el az átpozícionálás ideje, de van a fejemben néhány továbbfejlesztési lehetőség" - mondta a kétmillió felhasználó mintegy másfélszer ennyi e-mail címét kezelő freemail-ről Fischer András, aki szerint "elképzelhető, hogy elindulnak itt bizonyos prémiumszolgáltatások", amelyekért például adatai megadásával "fizethet" a felhasználó.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!