TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2011. február 8. 13:27

Oroszországban 72 százalékkal bővült az új autók eladása januárban a tavalyi azonos hónaphoz képest.

Januárban már a tizenegyedik egymást követő hónapban nőtt az eladás - közölte az Oroszországban működő nagy külföldi cégek szövetsége, az Associaton of European Businesses (AEB) kedden.

A szervezet azzal számol, hogy az idei eladások 20 százalékkal nőnek a tavalyi 30 százalékos bővülés után, mikor 1,9 millió új autót értékesítettek.

Oroszországban 127.562 új autót adtak el a múlt hónapban.

Az eladások tavalyi növekedéséhez lényegesen hozzájárult az  Oroszországban március 8-án elindult roncsprémium program, aminek a célja a belföldi autóipar fellendítése volt. Aki tízéves, vagy annál idősebb autóját leadta a roncstelepen, az 50 ezer rubelt, 1.700 dollár kap új gépkocsi vásárlására.

A program 2010. november 1-jén kifutott, miközben az emelkedő olajár miatt élénkülni kezdett a gazdaság, és ezzel együtt bővült a lakossági kereslet.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.