2010. szeptember 10. 12:04

Az Orbán-kormány legnagyobb bűne nem a rossz gazdaságpolitika, hanem a rossz kommunikáció és emellett a tudatos gazdaságpolitika teljes hiánya - mondta Oszkó Péter volt pénzügyminiszter a Mozgó Világ szeptemberi számában szombaton megjelenő interjúban.

A havilap szerint a volt pénzügyminiszter kifejtette: "A legnagyobb kár nem azzal ért mindannyiunkat, hogy a kormányzati hibák miatt romlottak a pénzügyi mutatóink, hiszen stabil állapotban van az ország, így a mutatók romlása is csak korlátozott lehetett. Az eddigi károk sokkal inkább az elszalasztott lehetőségek miatt mutatkoznak, hiszen az első három hónapot sokkal jobban lehetett volna csinálni."

Oszkó Péter szerint kellő előkészítő munka mellett le lehetett volna vezényelni egy olyan önkormányzati reformot, amelynek eredményeként már egy sokkal ésszerűbb és takarékosabb rendszerben választott volna az ország új önkormányzati testületeket. Erre építve pedig az önkormányzati intézményrendszertől erősen függő oktatási és egészségügyi rendszer további reformja is sokkal könnyebben lett volna kezelhető.

Annak következtében, hogy egy egyébként kétharmados parlamenti többséggel és töretlen politikai támogatottsággal rendelkező kormányzati erőnek nem volt ehhez bátorsága és tudása, elszalasztotta a lehetőséget, hogy pozitív történelmet írjon. Ehelyett kizárólag olyan módosításokat iktatott a szabályozásba, amivel saját hatalmát kívánta összpontosítani és tovább növelni. Az ország emiatt olyan önkormányzati intézményrendszerbe választ ősszel képviselőket, amivel ismét elveszteget négy évet - állítja az interjúban a Bajnai-kormány pénzügyminisztere.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.