TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. március 19. 15:04

A Magyar Posta meghirdette a Postapartner Program második körének nemzetközi közbeszerzési pályázati felhívását, az érdeklődők 218 kijelölt postahelyre jelentkezhetnek Csongrád, Fejér, Veszprém, Baranya megyében, illetve a fővárosban - jelentette be Szűts Ildikó, a Magyar Posta Zrt. általános vezérigazgató-helyettese szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

A második körre vonatkozó közbeszerzési eljárás befejezése szeptemberre várható, és novemberben indulhat a kiválasztott partnereknek kiadott postai szolgáltatás, mondta el Szűts Ildikó. A vezérigazgató-helyettes emlékeztetett arra, hogy a Magyar Posta tavaly ősszel döntött a Postapartner Program indításáról. Az öt ütemből álló program keretében a Magyar Posta a jelenlegi 2744 szolgáltatási helyéből több 1100 működtetését bízná közbeszerzési eljáráson kiválasztott vállalkozókra, önkormányzatra.

A Magyar Posta a Postapartner Program első körében Heves, Komárom-Esztergom, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 291 postahelyre hirdetett meg közbeszerzési eljárást, 132 jelentkezőtől 252 helyre érkezett érvényes jelentkezés. Az első kör nyerteseit az ajánlattételi szakaszban választják ki májusban, ők 2008. július 1-jén elindíthatják a szolgáltatást.

Szűts Ildikó az eddigi tapasztalatok alapján eredményesnek, sikeresnek nevezte a Postapartner Programot, mert az első körben nagyobb volt az érdeklődés a vártnál. A vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy az első körben az érdeklődők a postai munkavállalók, az eddigi partnerek, az önkormányzatok, a vállalkozók köréből kerültek ki.

Kérdésre válaszolva, Szűts Ildikó elmondta, hogy azokon a meghirdetett helyeken, amelyekre az első körben nem adtak be ajánlatot az érdeklők, a posta továbbra is fenntartja a közszolgáltatást, a harmadik kör indulásakor ezeket a helyeket a újra megpályáztatják. Az első körben elsősorban Komárom-Esztergom megyében voltak olyan postahelyek, amelyekre nem érkezett pályázat. Elhangzott, hogy a Postapartner Program várhatóan 2009 nyarán fejeződik be.

A sajtótájékoztatón a Magyar Posta, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), valamint a Kereskedelmi és Vendéglátók Országos Szövetsége (KISOSZ) képviselői aláírták a már korábban megkötött megállapodás kiegészítését a második körre vonatkozóan is. Ebben az érdekképviseletek továbbra is vállalják, hogy tagjaikat tájékoztatják a programról, a vállalkozási lehetőségről, igény esetén pedig tanácsot adnak, illetve segítséget nyújtanak a pályázat elkészítéséhez.

Vereczkey Zoltán, az MKIK alelnöke úgy vélekedett, a program előnye, hogy biztosítja a kiválasztott partner vállalkozóknak a rentabilitást, és fenntartja a postai közszolgáltatást. Kitért arra, hogy a kamarák megszervezték a programhoz kapcsolódó tanácsadói hálózatot, és segítenek az érdeklődőknek a pályázatírásban.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.