2008. március 19. 15:04

A Magyar Posta meghirdette a Postapartner Program második körének nemzetközi közbeszerzési pályázati felhívását, az érdeklődők 218 kijelölt postahelyre jelentkezhetnek Csongrád, Fejér, Veszprém, Baranya megyében, illetve a fővárosban - jelentette be Szűts Ildikó, a Magyar Posta Zrt. általános vezérigazgató-helyettese szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

A második körre vonatkozó közbeszerzési eljárás befejezése szeptemberre várható, és novemberben indulhat a kiválasztott partnereknek kiadott postai szolgáltatás, mondta el Szűts Ildikó. A vezérigazgató-helyettes emlékeztetett arra, hogy a Magyar Posta tavaly ősszel döntött a Postapartner Program indításáról. Az öt ütemből álló program keretében a Magyar Posta a jelenlegi 2744 szolgáltatási helyéből több 1100 működtetését bízná közbeszerzési eljáráson kiválasztott vállalkozókra, önkormányzatra.

A Magyar Posta a Postapartner Program első körében Heves, Komárom-Esztergom, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 291 postahelyre hirdetett meg közbeszerzési eljárást, 132 jelentkezőtől 252 helyre érkezett érvényes jelentkezés. Az első kör nyerteseit az ajánlattételi szakaszban választják ki májusban, ők 2008. július 1-jén elindíthatják a szolgáltatást.

Szűts Ildikó az eddigi tapasztalatok alapján eredményesnek, sikeresnek nevezte a Postapartner Programot, mert az első körben nagyobb volt az érdeklődés a vártnál. A vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy az első körben az érdeklődők a postai munkavállalók, az eddigi partnerek, az önkormányzatok, a vállalkozók köréből kerültek ki.

Kérdésre válaszolva, Szűts Ildikó elmondta, hogy azokon a meghirdetett helyeken, amelyekre az első körben nem adtak be ajánlatot az érdeklők, a posta továbbra is fenntartja a közszolgáltatást, a harmadik kör indulásakor ezeket a helyeket a újra megpályáztatják. Az első körben elsősorban Komárom-Esztergom megyében voltak olyan postahelyek, amelyekre nem érkezett pályázat. Elhangzott, hogy a Postapartner Program várhatóan 2009 nyarán fejeződik be.

A sajtótájékoztatón a Magyar Posta, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), valamint a Kereskedelmi és Vendéglátók Országos Szövetsége (KISOSZ) képviselői aláírták a már korábban megkötött megállapodás kiegészítését a második körre vonatkozóan is. Ebben az érdekképviseletek továbbra is vállalják, hogy tagjaikat tájékoztatják a programról, a vállalkozási lehetőségről, igény esetén pedig tanácsot adnak, illetve segítséget nyújtanak a pályázat elkészítéséhez.

Vereczkey Zoltán, az MKIK alelnöke úgy vélekedett, a program előnye, hogy biztosítja a kiválasztott partner vállalkozóknak a rentabilitást, és fenntartja a postai közszolgáltatást. Kitért arra, hogy a kamarák megszervezték a programhoz kapcsolódó tanácsadói hálózatot, és segítenek az érdeklődőknek a pályázatírásban.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.