2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Az ausztrál Victoria állam hétfőn hivatalosan közölte, eladta egy befektetői csoportnak a déli nagyváros, Melbourne kikötőjét, amely a legnagyobb forgalmú a szigetországban.

A vételár átszámítva 6,5 milliárd euró (2 ezer milliárd forint). Eredetileg 3,88 milliárd eurós bevételre számítottak a tranzakcióból. A vevő egy befektetési csoport, amelyben a kínai állami befektetési alapnak 20 százalékos részesedése van. A konzorcium többi tagja a The Future Fund ausztrál állami vagyonalap, a kanadai Ontario állam közalkalmazottjainak nyugdíjalapja, egy dél-koreai nyugdíjkassza és több kisebb amerikai befektetési alap.

Ilyen az első 3D nyomtatóval készült épület

A vevők 50 évre megkapják a melbourne-i kikötő üzemeltetési jogát. Az ausztrál központi kormányzat és az egyes államok összesen 70 milliárd euró értékű állami tulajdont értékesítenek, hogy csökkentsék a felgyülemlett adósságot. Scott Morrison pénzügyminiszter a múlt hónapban nemzetbiztonsági okokra hivatkozva elutasította, hogy a villamosenergia-hálózatot üzemeltető Ausgrid vállalatot eladják kínai és hongkongi vevőknek.

Tavaly az ausztrál miniszterelnöknek kellett védelmébe vennie az Ausztrália északi partvidékén fekvő Darwin kikötőjének eladását. A tranzakciót heves bírálatok érték, mert a kínai kormányhoz köthető Landbridge csoport volt a vevő, miközben a kikötőnek stratégiai jelentőséget tulajdonítanak, mert egy fontos amerikai katonai bázis közelében terül el, ahol 2500 amerikai tengerészgyalogos állomásozik.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!