2010. február 23. 06:06

A Magyarországon már piacvezető Bonafarm csoport középtávú célja, hogy régiós szinten is meghatározó szerepet töltsön be az élelmiszergazdaságban - jelentette be Csányi Attila, a Bonafarm Zrt. elnök-vezérigazgatója sajtóbeszélgetésen hétfőn.

A Csányi Sándor élelmiszergazdasági érdekeltségeiből álló Bonafarm cégcsoport koordináló vállalatának vezetője kiemelte: a mezőgazdasági-élelmiszeripari vertikális integráció, a tapasztalt szakemberek, és a minőségi élelmiszerek révén egy olyan régiós vállalatot terveznek megalakítani, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy Magyarország újra a régió élelmiszergazdasági centrumává válhasson.

Csányi Attila hangoztatta, hogy a hosszú távú célok között az is szerepel, hogy a cégcsoport olyan értéket képviseljen, amely révén akár a tőzsdére is be lehetne vezetni, annak ellenére, hogy a jövőben mindenképpen saját kézben szeretnék tartani a vállalatot. Hozzátette: a csoport több mint 40 országba exportálja termékeit, árbevétele tavaly elérte az 550 millió eurót, és várhatóan idén sem marad el ettől az összegtől.

A társaság jelenleg nyolc tagvállalatból áll, amelyből három - a Sole-Mizo Zrt, a Pick Szeged Zrt, valamint a Csányi Pincészet Zrt. - feldolgozó vállalat, négy termelő - Bólyi Mezőgazdasági Termelő és Kereskedelmi Zrt., a Dalmandi Mezőgazdasági Zrt., a Fiorács Kft. és a Tendre Kft. -, míg a Bonafarm Zrt. a csoportszintű stratégia kidolgozásáért, valamint a koordinációért felel.

A csoport elnök-vezérigazgatója aláhúzta: a cég célja, hogy hosszú távon magyar kézben tartson meghatározó magyar márkákat és megismertesse azokat a nemzetközi piacon is. Hangsúlyozta: a cégcsoport egyes tagvállalatai továbbra is önállóan működnek, így a stratégia, valamint a profitcélok megvalósítása önálló hatáskörben történik.

A Bonafarm Zrt. elsősorban a tulajdonosi integrációt koordinálja, valamint egy helyre csoportosít olyan funkcionális területeket, mint a humán erőforrások, a beszerzés, a marketing, a logisztika, vagy az IT.

Csányi Attila rámutatott: a cégcsoport stratégiája alapján terveznek tejipari akvizíciókat is a régió azon déli országaiban, ahol tartósan tejhiányos helyzet tapasztalható. Emellett zöldmezős beruházások is szóba jöhetnek a régióban, azonban erről még csak egyeztet a csoport vezetése, így még semmilyen konkrét döntés nincs ezen a területen. A Herz felvásárlásával kapcsolatban elmondta: a csoport jelenleg várja, hogy a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyja az akvizíciót.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.