Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Magyarországon már piacvezető Bonafarm csoport középtávú célja, hogy régiós szinten is meghatározó szerepet töltsön be az élelmiszergazdaságban - jelentette be Csányi Attila, a Bonafarm Zrt. elnök-vezérigazgatója sajtóbeszélgetésen hétfőn.

A Csányi Sándor élelmiszergazdasági érdekeltségeiből álló Bonafarm cégcsoport koordináló vállalatának vezetője kiemelte: a mezőgazdasági-élelmiszeripari vertikális integráció, a tapasztalt szakemberek, és a minőségi élelmiszerek révén egy olyan régiós vállalatot terveznek megalakítani, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy Magyarország újra a régió élelmiszergazdasági centrumává válhasson.

Csányi Attila hangoztatta, hogy a hosszú távú célok között az is szerepel, hogy a cégcsoport olyan értéket képviseljen, amely révén akár a tőzsdére is be lehetne vezetni, annak ellenére, hogy a jövőben mindenképpen saját kézben szeretnék tartani a vállalatot. Hozzátette: a csoport több mint 40 országba exportálja termékeit, árbevétele tavaly elérte az 550 millió eurót, és várhatóan idén sem marad el ettől az összegtől.

A társaság jelenleg nyolc tagvállalatból áll, amelyből három - a Sole-Mizo Zrt, a Pick Szeged Zrt, valamint a Csányi Pincészet Zrt. - feldolgozó vállalat, négy termelő - Bólyi Mezőgazdasági Termelő és Kereskedelmi Zrt., a Dalmandi Mezőgazdasági Zrt., a Fiorács Kft. és a Tendre Kft. -, míg a Bonafarm Zrt. a csoportszintű stratégia kidolgozásáért, valamint a koordinációért felel.

A csoport elnök-vezérigazgatója aláhúzta: a cég célja, hogy hosszú távon magyar kézben tartson meghatározó magyar márkákat és megismertesse azokat a nemzetközi piacon is. Hangsúlyozta: a cégcsoport egyes tagvállalatai továbbra is önállóan működnek, így a stratégia, valamint a profitcélok megvalósítása önálló hatáskörben történik.

A Bonafarm Zrt. elsősorban a tulajdonosi integrációt koordinálja, valamint egy helyre csoportosít olyan funkcionális területeket, mint a humán erőforrások, a beszerzés, a marketing, a logisztika, vagy az IT.

Csányi Attila rámutatott: a cégcsoport stratégiája alapján terveznek tejipari akvizíciókat is a régió azon déli országaiban, ahol tartósan tejhiányos helyzet tapasztalható. Emellett zöldmezős beruházások is szóba jöhetnek a régióban, azonban erről még csak egyeztet a csoport vezetése, így még semmilyen konkrét döntés nincs ezen a területen. A Herz felvásárlásával kapcsolatban elmondta: a csoport jelenleg várja, hogy a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyja az akvizíciót.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.