TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2011. január 16. 15:41

Elektromos kerékpárral és rollerrel bővülhet a Smart modellpalettája, a fejlesztést az autóértékesítés visszaesése ösztönzi egy autóipari szaklap beszámolója szerint.

Az Automotive News Europe szerint a Daimler konszernhez tartozó Smartnál az idei első félévben döntenek a termékkínálat szélesítéséről. A kétkerekű Smart modellek kifejlesztését partnerek bevonásával képzelik el a cégnél, azt azonban egyelőre nem közölték, hogy a kerékpárgyártás mely szereplőivel folytatnak tárgyalásokat.

Az irányváltást a Smart gépkocsik népszerűségvesztése ösztönzi; az idén várhatóan 90 ezer darabot értékesítenek a városi kisautóból, a tavalyi 97 ezer után. 2008-ban még 134 ezer Smart kelt el világszerte.

A német társaság szakemberei az eredeti, kétüléses modell frissítésén is dolgoznak, az új Smart azonban legkorábban csak 2013-ban jelenhet meg, a négyüléses változat felújított kiadása pedig 2014-ben.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.