2012. november 14. 11:55

Enyhén csökkent a Siemens Zrt. konszolidált árbevétele a szeptember 30-án zárult pénzügyi évében, a csökkenés oka az, hogy a megelőző évi árbevételt kiemelkedően növelte a gönyűi erőmű építése - mondta Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

A megrendelés-állomány 330 millió euróról 333 millióra nőtt, az árbevétel 342 millió euróról 312 millióra csökkent az előző pénzügyi évhez képest. Az árbevételcsökkenés oka az, hogy a bázisév kiemelkedően jó volt, amikor a gönyűi erőmű építése nagy megrendeléseket hozott.

Az adózás előtti eredmény 32,7 millió euróról 18,6 millióra csökkent - ismertette az elnök-vezérigazgató.

Az adóbefizetés 10,6 millió euró volt a most zárult pénzügyi évben, az egy évvel korábbi 11,3 millió euró után.

Az elmúlt két évben 400-zal nőtt a magyarországi Siemens cégek létszáma, így az alkalmazottak száma már meghaladja a kétezret.

A Siemens Zrt. 3 telephelyen négy üzletágat visz Budapesten. Ezek: ipar, infrastruktúra, energia és egészségügy. Emellett egy hallókészüléket előállító és két szoftveres Siemens cég tevékenykedik Magyarországon, ezek exportra termelnek - ismertette az elnök-vezérigazgató.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.