2012. november 14. 11:55

Enyhén csökkent a Siemens Zrt. konszolidált árbevétele a szeptember 30-án zárult pénzügyi évében, a csökkenés oka az, hogy a megelőző évi árbevételt kiemelkedően növelte a gönyűi erőmű építése - mondta Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

A megrendelés-állomány 330 millió euróról 333 millióra nőtt, az árbevétel 342 millió euróról 312 millióra csökkent az előző pénzügyi évhez képest. Az árbevételcsökkenés oka az, hogy a bázisév kiemelkedően jó volt, amikor a gönyűi erőmű építése nagy megrendeléseket hozott.

Az adózás előtti eredmény 32,7 millió euróról 18,6 millióra csökkent - ismertette az elnök-vezérigazgató.

Az adóbefizetés 10,6 millió euró volt a most zárult pénzügyi évben, az egy évvel korábbi 11,3 millió euró után.

Az elmúlt két évben 400-zal nőtt a magyarországi Siemens cégek létszáma, így az alkalmazottak száma már meghaladja a kétezret.

A Siemens Zrt. 3 telephelyen négy üzletágat visz Budapesten. Ezek: ipar, infrastruktúra, energia és egészségügy. Emellett egy hallókészüléket előállító és két szoftveres Siemens cég tevékenykedik Magyarországon, ezek exportra termelnek - ismertette az elnök-vezérigazgató.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.