TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az Ecostat által a 100 legnagyobb magyar vállalkozás várakozásaiból számított konjunktúraindex februárban 60 százalékon állt, azaz megegyezett a januári értékkel.

Az index továbbra is visszafogott optimizmust mutat, de nem éri el a 2000. év 64 százalékos átlagos szintjét.

A vállalatvezetők szerint, továbbra is kedvező folyamatok zajlanak a magyar gazdaságban, ám a növekedés ütemét némiképp lassítja az Egyesült Államok recessziója, illetve az EU ipari növekedésének fékeződése. A külső tényezők hatását tompítja majd a belső kereslet - a beruházások és a lakossági fogyasztás - várható növekedése. Az előrejelzések szerint az ipar tavalyi dinamikus fejlődése, elsősorban az export lassulása miatt, az idén nem ismételhető meg, ám a termelésnövekedés a nyári hónapok után felgyorsulhat. A válaszadók 52 százaléka vár 8-9 százalékos inflációt az idén, negyedük a tavalyi pénzromlási ütem stabilizálódását várja, míg csupán 12 százalékuk prognosztizál 7-8 százalékot.

Tevékenységük bővítését - miként egy hónappal korábban is - a vállalatok közel kétharmada ítéli reális lehetőségnek. A növekedés tekintetében viszont jelentős elmozdulás történt: példátlanul magas arányban, 82 százalékban jeleztek a cégek 5 százalék alatti növekedést Februárban a vállalatok 58 százaléka nyilatkozott pozitívan technológiai jellegű beruházási és fejlesztési szándékáról, az index mégis az eltelt félév legalacsonyabb értékét vette fel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.