TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Óvatosan kellene csatlakoznia Magyarországnak a monetáris unióhoz - mondta Surányi György, a CIB Bank elnöke, az IntesaBci Holding International S.A. közép-kelet-európai regionális igazgatója, volt jegybankelnök a GKI Gazdaságkutató Rt. konferenciáján.

Surányi György úgy látja, hogy a monetáris unió szigorúszabályai egyelőre inkább csak hátrányt jelentenének Magyarország számára, mivel a relatív árak, a jövedelmek, valamint a növekedési potenciál ütemében jelentős eltérés van Magyarország és a tagországok között.

Surányi György taktikailag hibás lépésnek tartja, ha Magyarország részéről gyorsan deklarálják a monetáris unióhoz való csatlakozási szándékot, mivel ezzel felértékelődik az ország valutája. Így pedig az árfolyam erősödése nincs összhangban a gazdaság teljesítményével, s jelentősen rontja a versenyképességet. Surányi György hangsúlyozta: eddig egyetlen tagország sem hozta nyilvánosságra öt évvel korábban a csatlakozási szándékát, ez ugyanis milliárdos nagyságrendű terhet jelent.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.