2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Rohamosan nő a Magyarországon szlovák rendszámmal futó autók száma. A Világgazdaság információi szerint már húsz olyan cég működik, amely gépkocsik szlovákiai forgalomba helyezésének teljes körű ügyintézését vállalja, az ilyen gépjárművek száma pedig az elmúlt egy évben hét-tízezerre nőtt.

A szlovák autókat egyfajta lízingszerződéssel veszik meg, és az ügyes konstrukciónak köszönhetően sem a szomszédos országban, sem nálunk nem fizetik meg a vásárlást terhelő adókat. Céges járműveknél viszszaigényelhető például az áfa is, és nincs regisztrációs díj sem.

Igaz, jelentkeznek nehézségek is, mint például baleset esetén a biztosítási ügyintézés. Ezek leküzdését segítik azonban, hogy az üzletbe beszálló vállalkozások folyamatosan bővítik szolgáltatási portfóliójukat, amelyekben egyebek mellett már a biztosítási ügyintézés is szerepel.

A hazai gépjármű-kereskedők szerint az autóvásárlásnak ez a módja egyszerű adóelkerülés, amely már nemcsak a felső, hanem a középkategóriás gépkocsik piacát is elérte. Az új jelenség időközben a hatóságoknál is elérte a tűréshatárt: a VPOP felvette a kapcsolatot az adóhivatallal, s közösen vizsgálják, hogy az ilyen ügyletek mennyiben minősülnek legálisnak, történik-e jogszabálysértés - értesült a Világgazdaság.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!