Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Technológiai fejlesztési központ létrehozását tervezi a szennyvíztisztítással foglalkozó Organica Környezettechnológiák Zrt. A beruházás 2-2,5 milliárd forintba kerül - mondta Kenyeres István, a cég elnök-vezérigazgatója szerdán.

A tervek szerint a központ a következő két évben valósulna meg. Jelenleg 4-5 helyszín jöhet szóba - ismertette az elnök-vezérigazgató, hozzátéve: az valószínű, hogy Budapesten vagy a főváros környékén épülhetne meg a központ.

A beruházást részben pénzügyi befektetők bevonásával képzelik el.

Kenyeres István elmondta, hogy decemberben licensz szerződést kötöttek a Veolia nemzetközi vízszolgáltató társasággal, amely a világ első, magán víz- és szennyvízrendszer üzemeltetője.

A szerződés nyomán az Organica is átalakul. Májusra jön létre az Organica Vegyesvállalatok Zrt., amely az Organica Környezettechnológiák Zrt. üzemeltetői, kivitelezői, tervezői üzletágát foglalja magába. Az új cég 150 millió forint jegyzett tőkével jön létre. A vállalat tulajdonosa 25 százalékban az Organica Környezettechnológiák Zrt., 75 százalékban a Veolia.

Kenyeres István szavai szerint a Veolia által fizetett üzletrész és a licenszdíj egy részéből fizették ki a 2005-ben, az MFB-től felvett tőkehitelt, amelynek összege 380 millió forintot tett ki.

Az Organica Környezettechnológiák Zrt.-ben a jövőben így csupán a kutatás-fejlesztés üzletág marad. A cég a világ több pontján is partnereket keres, hogy technológiáját átadva a hagyományos szennyvíztisztításnál 15-25 százalékkal olcsóbb megoldást kínáljanak. Az együttműködéseket a partnerekkel franchise-rendszerben képzelik el - mondta Kenyeres István.

Az elnök-vezérigazgató kifejtette, hogy olyan szennyvíztisztítási megoldást kínálnak, amely a hagyományoshoz képest a biológiai tisztítás sokkal nagyobb spektrumát használja fel, látványra pedig leginkább egy botanikus kerthez hasonlít. Egy 10 ezer lakos ellátására alkalmas tisztítórendszer 300-350 millió forintba kerül.

Az Organica Környezettechnológiák Zrt. tavalyi árbevétele 1,5 milliárd forint volt, ám az új cég idei tervei szerint a forgalom elérheti 3 milliárd forintot is.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.