2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az idei lehet az első olimpia, amikor minden jegyet eladnak minden eseményre - jósolja a Ticketmaster cég kínai részlegének elnöke. Jonathan Krane cége is árusít jegyeket az olimpiára, emellett hivatalos szponzor is - írja az msnbc.com.

Krane egy interjúban mondta el, hogy véleménye szerint mind a 6,8 millió jegy gazdára fog találni, azt azonban nem jósolta meg, mikor tehetik ki a "Megtelt" táblát a kínai szervezők.

"Minden olimpián van néhány esemény, ami teltházas, de olyan még nem fordult elő, hogy minden versenyszám küzdelmeire elfogytak volna a jegyek" - mondta el Krane. Általában van néhány húzósportág, mint például a kosárlabda, melyre minden jegyet eladnak, ugyanakkor például az öttusa, vagy a kézilabda kevésbé szokott népszerű lenni.

Legutóbb a 2004-es athéni olimpián csak a jegyek mintegy kétharmadát tudták eladni, így sok üres szék marad. Akkor ráadásul mindössze 5,3 millió jegyet bocsátottak ki. Kínában már most is nagy az érdeklődés az olimpia iránt, amihez hozzájárul az ország 1,3 milliárdos népessége, valamint az is, hogy Kína még sosem rendezett ekkora nemzetközi sporteseményt. A jegyek feketepiaca is egyre élénkebb, de ez nem egyedülálló.

A szervezők május elején már arról számoltak be, hogy minden pekingi eseményre elfogytak a belföldön értékesített jegyek, néhány vidéki versenyre, mint például a Shanghaiban rendezendő futballmeccsekre még voltak tikettek.

Az olimpiára összesen kilencmillió jegyet adnak ki, de a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a szponzorok ennek egy részét lefoglalják, így 6,8 millió kerül forgalomba. Legutóbb, amikor az interneten jegyeket árusítottak, egy óra alatt 27 millió kattintást regisztrált az a honlap, ahol jegyeket lehetett foglaltatni.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!