<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p


			
		

Történetének legjobb negyedéves eredményeit érte el a CIG Pannónia. A cégcsoport szintű adózott nyereség elérte a 2,515 milliárd forintot úgy, hogy a biztosítási díjbevétel 48 százalékkal, 6,025 milliárd forintra nőtt az előző év azonos időszakához képest – olvasható a biztosító nemzetközi számviteli szabályok szerint készített első negyedéves gyorsjelentésében. A biztosító szerint mindez az akvizícióknak, illetve a cégcsoport-szintű teljesítményjavulásnak volt köszönhető.

A CIG Pannónia Csoport a ma közzétette a nemzetközi számviteli szabályok szerinti, konszolidált, nem auditált jelentését az első negyedéves pénzügyi adatokkal.

A csoportszintű adózott eredmény 2017 első negyedévében 2,515 milliárd forint nyereség, az egy részvényre jutó eredmény pedig 40,1 forint. Az eredményre jelentős egyszeri hatással volt a Pannónia Biztosítók akvizíciója következményeként elszámolt badwill és az üzleti kombináció függő költsége átértékelésének összesen 3,183 milliárd forintos nyeresége, illetve az értékesítésre tartott eszközök vesztesége 463 millió forint értékben. A felvásárolt Társaságok a 2017-es év során várhatóan még veszteségesen fognak működni.

A cégcsoport biztosítási díjai 6,025 milliárd forintot tesznek ki, amely az előző év azonos időszakához képest 48 százalékos növekedést mutat. Ágazati összetételben a csoport nem-életbiztosítási szegmense 74 százalékos IFRS szerinti díjbevétel növekedést mutat, míg az életbiztosítási szegmens IFRS szerinti díjbevétele 36 százalékkal emelkedett 2016. első negyedévéhez képest.

A Csoport 2017. első negyedévében az előző évhez képest 133 százalékkal magasabb, 2,196 milliárd forint éves állománydíjú biztosítási szerződést értékesített. Ebből az első negyedéves életbiztosítási új szerzés 682 millió forint, 95 százalékkal több, mint a tavalyi első negyedéves értékesítési eredmény. A nem-élet szegmensben az új szerzés 1,514 milliárd forint, azaz 154 százalékkal növekedett 2016 első negyedévéhez képest.

 

Az élet szegmensben a saját hálózat által értékesített állomány 15 százalékkal magasabb, mint a tavalyi első negyedéves új szerzés.  A brókeri csatorna teljesítménye a tavalyi évhez képest 89 százalékkal magasabb, míg a banki csatorna az új leányvállalatoknak köszönhetően 20-szorosára növekedett. 

 A banki kamatoknál nagyobb hozamot szeretne? Hajlandó kockázatot is vállalni? Próbálja ki az mfor trader rendszerét, és növelje nyereségét!

 

Az eseménydús negyedév során pont került a Pannónia Biztosítók (korábban MKB Biztosítók) felvásárlására, majd kezdeményezték azok beolvasztását a CIG Pannónia Csoport élet-, illetve vagyonbiztosítójába – ez jelenleg a szükséges felügyeleti jóváhagyásokra vár. A CIG Pannónia üzleti stratégiájának megfelelően a felvásárolt Pannónia Általános biztosítónál profiltisztításba kezdett, mivel a CIG Pannónia kizárólag azokra a réspiacokra fókuszál, ahol versenyképes termékeket tud fejleszteni, és azokat megfelelő hatékonysággal tudja értékesíteni. Ezért döntöttek úgy, hogy átruházzák a Pannónia Biztosítók felvásárlása során a CIG Pannóniához került kötelező gépjárműfelelősségi, illetve lakásbiztosítási állományt az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt-re – az engedélyezés itt is folyamatban van.

A CIG Pannónia Csoport erejét nem csak az akvizíciók bizonyítják. A Csoport Szolvencia II szerinti konszolidált tőkemegfelelése 2016 végén – azaz a Pannónia Biztosítók konszolidálását megelőzően -  207 százalék volt, tehát jelentősen meghaladta a Felügyelet által elvárt - 50 százalékos volatilitási puffert is tartalmazó - 150 százalékos szintet. 

A CIG Pannónia április 11-én stratégiai együttműködési megállapodást kötött az MKB Bank Zrt.-vel. A megállapodás értelmében a két társaság hosszú távon együttműködik, az MKB fiókhálózatában megkezdik a CIG Pannónia nyugdíj – és életbiztosításainak értékesítését, a CIG Pannónia biztosítási képviselői pedig az MKB Bank termékeit is kínálják majd ügyfeleiknek. Az MKB Bank és a CIG Pannónia stratégiai megállapodásával tovább erősödik a két társaság közötti, már eddig is szoros, kölcsönös előnyökkel járó együttműködés.  

mfor.hu 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.