2017. március 20. 13:10

Megérkeztek az első, röpke benyomások a felújított metrókocsikról.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Csendesebb, de magányosabb élmény is az új 3-as metrón utazni, írja a Hvg. Az első felújított szerelvény hétfőn állt forgalomba Kőbányáról indulva, a lap tudósítója kipróbálta, és megírta az első, röpke benyomásait.

Mint ismert, a 3-as metró ősi, orosz gyártmányú, szétrohadt és rendkívül gyúlékony kocsijai helyett Budapest nem újakat állított üzembe, hanem renováltatta a régieket.

A lap beszámolója szerint ez elég jól sikerült, alul-felül, kívül-belül is újnak hatnak a kocsik.

Ami a menetet illeti, a régi, üvöltve üzemelő járművekhez képest az ráncfelvarrtak halkak, és az ajtókat sem csapkodják, azok az Alstom-gépeken tapasztaltakhoz hasonlóan, óvatosan záródnak be.

Szintén újdonság, és szintén a 2-es és 4-es vonal kocsijaira hajaz, hogy megszűntek a közös padok, az ülőfelületeket most már egyszemélyes ülések osztják fel, szám szerint hat-hat darab.

Az ajtókra pedig nyitógomb is került, csak minek, hiszen az eddig manuálisan nyitható 2-es és 4-es metrókocsik épp most álltak vissza a központi ajtónyitásra.

A beltereket a kiírás szerint kamera figyeli, de ezeket egyelőre nem szerelték fel a Hvg szerint.

A hónap végéig a most átadott mellé két további, hat kocsiból álló szerelvényt helyeznek szolgálatba a 3-as metró vonalán.

A fokozottan gyúlékony régi kocsik közül többnek viszont még egy évet ki kell bírnia a cseréig.

mfor.hu