<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

Hatszorosára nőhetnek a Reebok Toning sportcipőinek eladásai idén, ami pozitívba fordíthatja a tavaly veszteséges sportszergyártó óriás pénzügyi mérlegét. A nagy gyártók közül elsőként a Reebok által alkalmazott technológián alapuló cipőnek már készülnek a modellvariációi is: nyáron egy tréningezésre, télen pedig egy kosarazásra használható modell kerül majd piacra.

Az első hónapok eladási adatai és az előrendelések alapján mintegy 5,5 millió Toning sportcipő értékesítésére számít idén a Reebok, jelentette be egy hétvégi sajtótájékoztatón Uli Becker, a Reebok főnöke és Herbert Hainer, a sportszergyártót 2006-ban megvásárló Adidas vezetője. Ez azt jelenti, hogy idén mintegy hatszorosára növekednek a Toning eladásai - tavaly ugyanis "csupán" 900 ezer ilyen cipő talált gazdára a világon.

Milliárdos bevételt remélnek

Ami a bevételeket illeti, míg 2009-ben 300-350 millió dollárt hozott a sportcipő, addig idén már 1,5 milliárd, jövőre pedig kétmilliárd dollár értékben adhatnak el belőle. Ekkora felfutással még a Reebok vezetői sem számoltak: "Senki sem sejtette, hogy a kereslet ilyen robbanászerűen alakul majd" - magyarázta a Financial Times Deutschlandnak Uli Becker.

Amennyiben bejönnek a főnökök számításai, akkor idén ismét nyereséget könyvelhet majd el a Reebok. A sportszergyártó cég egyébként bekebelezése óta tavaly csúszott először a veszteséges zónába - az első kilenc hónapban mintegy 130 millió euró mínuszt sikerült összehoznia.

Jön a kosaras változat

Az eladások megugrását látva a cég azt is bejelentette, hogy félévente újabb modellvariácókkal jelentkezik majd. Nyáron dobják piacra az úgynevezett Train Tone-t, ami általános sportolásra lesz alkalmas, télen pedig már a kosarazásra kifejlesztett Jump Tone is ki fog kerülni az üzletek polcaira.  

Az új "csodacipő" lényege, hogy különlegesen megformált talprésszel rendelkezik. Ez enyhe instabilitást kölcsönöz a lábbelinek, így viselőjének izmai a szokásosnál keményebb munkára kényszerülnek, azaz végeredményben edzettebbek lesznek. A nagy gyártók közül egyébként elsőként a Reebok kötelezte el magát ezen technológia mellett - mint most kiderült, sikerrel.

EasyTone, a csodacipő "futó" változata

Az Adidas egyébként még 2006-ban vásárolta fel az amerikai Reebokot közel négymilliárd dollárért, amely révén a sportszergyártás második és harmadik számú szereplője egyesült. Igaz, a világelső Nike-ot még így sem sikerült behozniuk.

A Nike fölénye a világ legnagyobb sportszergyártó piacán, az Egyesült Államokban is meggyőző. Itt az Adidas és a Reebok összesen 2,4 milliárd eurós forgalmat bonyolít, ami mindössze 25 százalékos piaci részesedéshez elég. Ezen a helyzeten javíthat a Toning, amely a tengerentúlon már eddig is jelentős sikereket ért el.

W. B.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.