TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Közel két év óta először ért el nyereséget a holland KPN távközlési vállalat a szeptemberrel zárult negyedévben. A társaság további jó hírt is közzétett, hiteleinek egy részét ugyanis tulajdonrészre konvertálja. Így mintegy 14 milliárd eurónyi adósságteher kerül le a cég válláról.

A KPN rendkívüli tételek nélkül 38 millió euró nettó nyereséget jelentett a harmadik negyedévről, az egy évvel korábbi 341 millió euró veszteség helyett. EBITDA eredménye 24,3 százalékkal 1,15 milliárd euróra nőtt 921 millió euróról.

A működési profit 497 millió euró volt, az egy évvel korábbi 38 millió euró helyett, eladásai 3,03 milliárd euróra csökkentek a tavalyi harmadik negyedévi 3,12 milliárd euróról.

A KPN nettó vesztesége 9,3 milliárd euró volt a második negyedévben a tavalyi második negyedévi 499 millió eurós veszteség helyett, főleg az európai mobiltelefon-vagyonának nagy értékcsökkenése miatt. A teljes leírás 9 milliárd euró volt a második negyedben, és főleg a harmadik generációs koncessziókhoz kapcsolódott a megvalósítás késlekedése miatt. Ez az intézkedés egyelőre megtisztította a KPN mérlegét a jövőre nézve, hozzájárulva a harmadik negyedév sikeréhez.

Az adósságcsökkentés folytatásaként azt is bejelentették a vállalatnál pénteken, hogy 500 millió euróért eladják telefonkönyv-kiadójukat a brit 3i részvényalap és a Veronis Sulher Stevenson befektetési bank konzorciumának, továbbá visszavásárolják 1,75 milliárd dollárnyi, 2005-ben lejáró kötvényüket. A KPN, az európai távközlés egykor problémás szereplője a harmadik negyedévben jelentősen, 1,1 milliárd euróval 13,9 milliárd euróra csökkentette nettó adósságát. Az adósság, amely miatt a KPN tavaly kishíján tönkrement, 23,3 milliárd eurós csúcsra ért a tavalyi első negyedévben, és még a tavalyi harmadik negyedben is 22,3 milliárd euró volt, a korábbi terjeszkedés és a harmadik generációs (UMTS) mobilengedélyek 2000-es megvásárlása miatt, ami meghaladta a cég tényleges lehetőségeit. Tavaly ősszel a KPN 5 milliárd euróért új részvényeket bocsátott ki, és megkezdte a nem stratégiainak ítélt részesedései eladását, elsősorban Közép-Európában. Már tavaly eladta a Pannon GSM 44,7 százalékát, becslések szerint 715 millió euróért.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.