2016. október 21. 08:16

Ezúttal 5,87 milliárdnyi állami megrendelést nyert el a tiszakécskei társaság.

Nettó 5,87 milliárd forintért építheti meg a Kecskemétet észak felől megkerülő út M5-ös autópálya és az 5-ös számú főút közötti szakaszát a tiszakécskei Duna Aszfalt. A médiában gyakran "új-Közgép" néven emlegetett társaság az összekötő út mellett az M5 autópálya Hetényi pihenőjének elbontásának és új helyen történő felépítésének feladatát is megkapta.

Az uniós közbeszerzési értesítő szerint a közbeszerzésre mindössze egy ajánlat érkezett. A munka értékét a kiíró, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) eredetileg 6,43 milliárd forintra becsülte, a Duna Aszfalt viszont ennél alacsonyabb, 5,87 milliárdos ajánlatot nyújtott be.  Ráadásul ez magában foglalja a 2 százalékos tartalékkeret összegét is.

A Duna Aszfalt egyébként 2012-től kezdte meg diadalmenetét a magyar közbeszerzések ingoványos terepén, majd miután Simicska Lajos és érdekeltségei, így az addig taroló Közgép 2015 elején kiesett a pixisből, a tiszakécskei társaság még több állami megrendelést nyert el. Idén januárban például 13,9 milliárdnyi összegben burkolatépítéssel járó forgalombiztonsági fejlesztési feladatot. Eközben pedig gömböc módjára terjeszkedni is kezdett a Szíjj László és Varga Károly tulajdonában álló társaság.

A budapesti olimpia megrendezése sem lehet üzletileg közömbös számukra

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.