2p

Ezúttal 5,87 milliárdnyi állami megrendelést nyert el a tiszakécskei társaság.

Nettó 5,87 milliárd forintért építheti meg a Kecskemétet észak felől megkerülő út M5-ös autópálya és az 5-ös számú főút közötti szakaszát a tiszakécskei Duna Aszfalt. A médiában gyakran "új-Közgép" néven emlegetett társaság az összekötő út mellett az M5 autópálya Hetényi pihenőjének elbontásának és új helyen történő felépítésének feladatát is megkapta.

Az uniós közbeszerzési értesítő szerint a közbeszerzésre mindössze egy ajánlat érkezett. A munka értékét a kiíró, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) eredetileg 6,43 milliárd forintra becsülte, a Duna Aszfalt viszont ennél alacsonyabb, 5,87 milliárdos ajánlatot nyújtott be.  Ráadásul ez magában foglalja a 2 százalékos tartalékkeret összegét is.

A Duna Aszfalt egyébként 2012-től kezdte meg diadalmenetét a magyar közbeszerzések ingoványos terepén, majd miután Simicska Lajos és érdekeltségei, így az addig taroló Közgép 2015 elején kiesett a pixisből, a tiszakécskei társaság még több állami megrendelést nyert el. Idén januárban például 13,9 milliárdnyi összegben burkolatépítéssel járó forgalombiztonsági fejlesztési feladatot. Eközben pedig gömböc módjára terjeszkedni is kezdett a Szíjj László és Varga Károly tulajdonában álló társaság.

A budapesti olimpia megrendezése sem lehet üzletileg közömbös számukra

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!